Moj profil

Izrada dokoracija od GumPaste ili Fondanta

77
Izrada dokoracija od GumPaste ili Fondanta

Na ovaj nacin mozete raditi tanke, duge, i cjelom duzinom jednake kobasice od gumpaste ili fondanta.

Na ovaj nacin mozete raditi tanke, duge, i cjelom duzinom jednake kobasice od gumpaste ili fondanta.

Sastojci

GumPasta ili Fondanta
stapic ili nesto slicno,da ima debljinu koja vam je potrebna
Glatka dascica, ili bilo sto drugo sto je ravno i glatko

Priprema

1.

Uzeti komadic fondanta ili gumpaste i malo razvuci. zatim uzeti stapic i staviti u blizini pocete kobasice. Uzeite dasku ili ovakvu spuzvu i laganim pritiskom valjati tamo vamo dok ne dobijete duzinu i debljinu koja vam je potrebna.

2.

Formirajte srce kao sto sam ja radila, ili  bilo sto drugo sto zelite. U glvnom je lijepo kada su kobasice, jednake debljine. Ja ih nazivam kobasicom jer  neznam kako bih to drugacije nazvala.

3.

Pogledajte cjelu glavnu sliku.

4.

:-)

5.

i ovo

6.

ili ovo

7.

i jos jedna fotka. To je jedan mali dijo kako mozete vase torte dekorirati.. Nadam se da sam vas mogla malo insprirati :-)

8.

to je sa malo debljim stapicem,  da se bolje vidi....ovisno je od torte i koju slobodnu povrisinu imate na raspolaganju.. to se moze jako tanku raditi i bude jos ljepse :-)

  • Dekoracije(8)
  • Ukrasavanje(2)
  • Ukrasi(1)
  • Decor-is(1)
  • Moji-savjeti(1)
  • Fondan(1)
  • Fondant(1)
  • Fondan-dekoracija(1)
  • Ticino(1)

23

I ja mislim da mi je nešto "podvaljeno" jer se uopče nije osušilo a cvijetovi su bili  3 dana prije ukrašavanja napravljeni.Več sam zapisala taj recept ali je problem u tome što nigdje ne mogu nabaviti taj CMC a ni kukident. Hvala!

Halo Paulaelena! Ja neznam sto je tebi, mogu reci podvaljeno..gumPasta se susi u roku od par sati, ovisno od debljine i velicine sto pravite. Ja bi vam preporucila da pravite sami, to je jednostavno, brzo i sigurno.. rezept imate ovdje..... http://www.coolinarika.com/recept/gumpasta/... Lijepi pozdrav

Mene muči kako mogu znti koja je razlika između gumPaste i fondana.To me zanima zbog toga jer sam u jednom dučanu gdeje kupujem sve za kolače zamolila da mi naruče gumPastu.To je trajalo malo duže i onda je navodno stiglo.Kad sam napravila cvijeće za tortu od te navodno gumPaste cviječe se uopče nije posušilo ni treči dan, a kad sam stavila na tortu  bilo je još mekše, cviječe sa sve deformiralo.Hvala!

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)