Moj profil

Izrada ogrlica od fimo mase

57
Izrada ogrlica od fimo mase

Pokusat ću vam ovim receptom dokazati da izrada oglica od fimo mase nije komplicirana, možda malo dugotrajnija. Izabrala sam izraditi slične ogrlice onoj koja vam se najviše svidjela. Postavit ću ovaj recept po koracima izrade, tako da vidite svaki detalj, pa se nadam da ćete i vi koje još niste, pokušati i same. Želim vam uspjeha!

Pokusat ću vam ovim receptom dokazati da izrada oglica od fimo mase nije komplicirana, možda malo dugotrajnija. Izabrala sam izraditi slične ogrlice onoj koja vam se najviše svidjela. Postavit ću ovaj recept po koracima izrade, tako da vidite svaki detalj, pa se nadam da ćete i vi koje još niste, pokušati i same. Želim vam uspjeha!

Sastojci

fimo masa u raznim bojama po želji
lak za fimo masu
alkice, lančić, malo žice za nakit, skalpel
obična kuhinjska pečnica
malo volje i puno strpljenja

Priprema

1.
 1. 1.mala sličica: izaberemo boje fimo mase i pripremimo ju za izradu, na način da je  dobro promijesimo u rukama, jer od topline ruku postanu mekane i podatne za daljni postupak.
 2. 2.mala sličica: kad smo ih poslagali jednu uz drugu opet je malo promijesimo rukama i onda valjkom razvaljamo u  2.5 do3 mm debele trakice.
 3. 3.mala sličica: trakice zarolamo i još valjamo dok nismo zadovoljni sa šarama. Ako želimo da nam se boje međusobno miješaju, valjamo duže (treba paziti da ne valjamo previše jer možemo dobiti neodređenu boju, uglavnom tamnu.) ako želimo jasne prelaze boje onda kratko.
 4. 4.mala sličica: kad smo zadovoljni sa uzorkom idemo skalpelom rezati oblike. U ovom slučaju polukružne pločice. Pri rezanju skalpel nakositi da se u presjeku vide sve boje, pa ispadne zanimljivije.
2.
 1. 1.mala sličica: poslažemo dijelove u obliku ogrlice i tako kombiniramo konačni izgled
 2. 2.mala sličica: za ovu ogrlicu potrebne su nam bile i perle, kojima smo spajali pločice. Zato, ostatak mase kratko zarolamo u rukama da dobijemo tanku zmijicu, od koje izrežemo podjednake komadiće. Svaki komadić stavljamo u šaku i rolamo dok ne dobijemo kuglicu. Nju probušimo malim čavlićem ili tankom pletaćom iglom po sredini za žicu koju ćemo provući kroz nju i na krajevima zavinuli. Isto to radimo i na svakom kraju pločice.
 3. 3.mala sličica:tako pripremljene dijelove za buduće ogrlice i naušnice poslažemo u tepsiju na papir za pečenje kolača i  stavimo peči na 130°C pola sata.
 4. 4.mala sličica: svi dijelovi ogrlica su pečeni i hlade se.
3.

   1.  mala sličica: ohlađene ispečene dijelove premažemo 2-3 puta specijalnimsa lakom  za     za fimo masu. Lak nam daje lijep sjaj, pojačava boju, daje elastičnost i štiti.

    2. mala sličica: sada nam preostaje da međusobno spojimo dijelove u konačni oblik ogrlica i naušnica. Tu mašta također dolazi do izražaja. Ja sam se odlučila spojiti pločice tako da između njih sa alkicma pričvrstim jednu perlicu, ali prije kroz rupicu na perlici provučem žicu i savinem na svakom kraju. Na krajevima stavimo lančić i kopčice.

3. 4. mala sličica: gotove dvije ogrlice od fime mase.                

Posluživanje

Kad su gotove, fino ohlađene mogu krasiti nečiji vrat i dekolte, a mogu i jednostavno visjeti negdje na zidu kao ukras. Po želji. Jedna od ovih dvije žavršit će kod moje buduće snahe (nadam se) a druga je još slobodna.

 • Kreativnost(1)
 • Hobby-fimo(1)
 • Nakit(1)
 • Nakit-fimo-masa(1)
 • Fimo-masa(1)
 • Hobby(1)
 • Iz-kucne-radinosti(1)
 • Kreativa(1)
 • Ogrlice-od-fimo-mase(1)

21

Hvala vam svima na gledanju i komentarima. Adry ja ugrijem pecnicu najprije. Ali stavljala sam i u nezagrijanu i opet dobro. Pozdrav!

pećnica se prvo ugrije ili se sve zajedno postupno zagrijava i peče dok ne prođe 30 minuta

Baš dobro da si ovaj tutić podijelila s nama

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)