Moj profil

Jagode u čokoladi

47

.

.

Sastojci

500 g jagoda
par kapi ulja ili malo maslaca
po želji:
kokos, čokoladne mrvice, mljeveni orasi, lješnjaci, pistaći...

Priprema

1.

Jagode oprati skupa s peteljkama pod mlazom hladne vode i dobro posušiti papirnatim ubrusom.

2.

U dvije odvojene posude na banji Mariji otopiti tamnu i bijelu čokoladu sa par kapi ulja ili mrvicom maslaca. Posuda sa čokoladom ne smije dodirivati vodu. Otopljenu čokoladu maknuti sa vodene kupelji i malo prohladiti, ali da bude tekuća, ne smije se zgusnuti (za one koji imaju termometar, to je otprilike 30-32°C).

3.

Jagode uhvatiti za listiće i uroniti do pola u čokoladu, pola jagoda u tamnu, pola u bijelu. Ocijediti ih iznad čokolade, pa slagati na papir za pečenje lijepo poredane jednu blizu druge.

U jednom nizu složiti jagode umočene u tamnu čokoladu, a u drugom one sa bijelom čokoladom*.

Ostaviti da se čokolada stegne.

Ako se oblažu orasima, lješnjacima, kokosom i slično, onda jagode umakati u čokoladu nabodene s gornje strane na čačkalicu, ocijediti i uvaljati u željeni sastojak. Čačkalice zabosti u stiropor dok se čokolada ne stegne (ja nemam stiropor, pa čačkalice zabodem u štrucu kruha obloženog prozirnom folijom da se kruh ne umaže).

4.

Ostatak čokolade staviti svaku posebno u najlon vrećicu. Napraviti mali otvor škarama ili čačkalicom, pa  ukrasiti jagode, one umočene u tamnu čokoladu bijelom, a umočene u bijelu tamnom čokoladom.

Meni najlakši način je preći jednim potezom sve jagode u nizu, što ravnija crta. Onda ispočetka drugi red gusto do prvog reda...tako ponavljati do kraja.

*Zbog ovakvog ukrašavanja, jagode umočene u istu čokoladu slažem u nizu, jednu do druge.

Ostaviti da se čokolada stegne.

5.

Ovdje možete vidjeti kako ukrasiti jagode.

  • Party-food-slatko(1)
  • KOLAČI- SITNI(1)
  • Ideje-i-dekoracije(1)
  • Fruity-is(1)
  • Bijela-cokolada(1)
  • Slatko-jagode(1)
  • Tamna-cokolada(1)
  • Finger food(1)
  • Jagode-i-cokolada(1)

50

Mat glazura umjesto sjajne nastane kad se čokolada previše zagrije. Ja je lagano zagrijavam samo da se otopi. Ne znam drugi razlog, ne mislim da je zbog mliječne čokolade. Hvala ti od srca na isprobavanju, meni se tvoje jagodice jako sviđaju 🤗

Pravila danas na brzinu. Pošto su bila većinom djeca stavila sam mliječnu čokoladu. Svi su se iznenadili kako su ukusne. Samo ne znam zašto mi se glazura nije sjajila? Zbog mliječne čokolade, ili?

Ti si imala mLogo želja, čini mi se! Hvala lipa na krasnim slikama ♥

Ovako je ispalo drugima