Moj profil

Jakobove kapice u kremastom umaku od pršuta i parmezana

15 minuta
11
Jakobove kapice u kremastom umaku od pršuta i parmezana

Mnogi će reći da ovo nije kombinacija za specijalne prilike, pršut i vrhnje, da to ne ide na školjke, ali ipak ide. Probajte, neće vas razočarati.

Mnogi će reći da ovo nije kombinacija za specijalne prilike, pršut i vrhnje, da to ne ide na školjke, ali ipak ide. Probajte, neće vas razočarati.

Sastojci

za
6 kom jakobovih kapica
6 kom tankih feta pršuta
1xžlica maslaca
4 žlice ribanog parmezana
3 žlice milerama
2 zlice peršina, timijana i origana
-- soli

Priprema

1.

Na praznoj tako propržite listove pršuta, dok se ne stvrdne i postane hrskav. 

2.

Pršut izvadite na upijajući papir i pustite da se ohladi .

3.

Sada na tavu dodajte maslac, parmezan i vrhnje.  Prokuhajte i dodajte začinsko bilje, sol i papar

4.

Sada na svaku opranu i očišćenu školjku dodajte po žlicu umaka s parmezanom na koji se izmrvi pršut i nariba malo parmezana .

5.

Gratinirajte pod grillom oko 15 min na 160°C

6.

Poslužiti toplo uz domaće pecivo i crno vino .

Posluživanje

Poslužiti kao toplo predjelo. Teško mi je bilo odrediti što bi bio dobar nastavak ovakvog predjela. Zato smo jeli ovo samo. Mogli smo umjesto pršuta koristiti i pancetu, mislim da se ništa značajno ne bi promijenilo

  • JEDNOSTAVNO(1)
  • Jakobove-kapice-u-kremastom-umaku-od-prsuta-i-parm(1)
  • Predjelo(1)
  • TOPLA PREDJELA(1)
  • Mediteranska kuhinja(1)
  • Pecenje(1)
  • Vecera(1)
  • LJETO(1)
  • Slano(1)

7

Dobro si to rekla, Milicza.  Malo je toga više, a pogotovo na tom nivou - debata o ukusima, sa poštivanjem različitih mišljenja, bez vrijeđanja ili  da se autrica uvrijedi. Nijedna nije rekla da nije dobro, da je bljak, da je bez veze, da se to tako ne radi - daleko od toga,  već smo samo rekle šta i kako koja od nas, a ti damski shvatila diksuiju.  A neke i dobile novu ideju. Što je sve zapravo i smisao debata ispod recepata.

Da je više takvih debata ... 👍

Kako god bilo da bilo, tko će voljeti, voljeti će; tko nije za to nije...ali ono što mene ovdje istinski veseli- rasprava je pod mojim receptom. Sve od vrsnih kuharica i znalaca. Zahvaljujem svima, nije to često na Coolinarici u zadnje vrijeme.

Većina nas (barem onih odraslih na Jadranu) je od djetinjstva kondicionirana na ovo što Animoda kaže, besprijekorno svježa riba i morski plodovi, jednostavna priprema i začini. Ali definitivno ima mjesta za eksperimentiranje, ovo bi meni bio atlantski pristup kapicama i ne sumnjam da je odlično. 

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)