Moj profil

Jogobella Barbie torta

10
Jogobella Barbie torta

Ovo je moja verzija jogurt torte.Za ovu na slici korišteno je pet ovakvih mjera,ja je pravim i u obliku kolača i kao tortu.

Ovo je moja verzija jogurt torte.Za ovu na slici korišteno je pet ovakvih mjera,ja je pravim i u obliku kolača i kao tortu.

Sastojci

2 čaše 2x200ml običnog čvstog ili voćnog jogurta po želji
voće po izboru
500gr piškota
250 ml šlaga za ukrašavanje

Priprema

1.

Izmiksajte jogurt i šećer, posebno izradite vrhnje za šlag.Namočite želatinu, lagano je otopite.U vrhnje dodajte smjesu jogurta i šećera, dobro izmiješajte i dodajte želatinu lagano miješajući.Kada se krema pođe stezati izlijte je na namočene piškote, dodajte voće ako želite i poklopite drugim redom namočenih piškota.U ovoj barbie torti ima pet ovakvih mjera za kremu ,a haljinu sam dobila tako da sam okruglu zdjelu od 8 lit. obložila pvc folijom i na nju po rubu zdjele poslagala trokutiće od okruglog biskvita za tortu koje sam lagano namočila, za to mi je trebalo 3 biskvita vel 28 cm.U sredinu zdjele sam stavila čašu obloženu sa folijom kako bi ostalo mjesto za barbiku.U obloženu zdjelu sam izlila kremu.i poklopila biskvitom.Pravila sam je dan ranije kako bi se dobro ohladila i stegla.Sutradan sam je okrenula na pladanj za posluživanje, odstranila čašu.u rupu stavila golu barbiku i ukrasila šlagom i obložila masom iz recepta od PattyC.

Posluživanje

Budući da smo imali puno gostiju morala je biti tako velika.

  • Kolaci-torta-barbie(1)

3

Ljepa je…........................

Prelijepo izgleda. Svaka čast.

Stvarno lijepo. Ja se drugi tjedan upuštam raditi barbiku pa mi je svaka slika dobrodošla. Bravo!

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)

Još recepata za ovo jelo

Božićna torta
lynda

Božićna torta