Moj profil

Kako pravilno jesti voće

101

Ovo sam dobila e-mailom, pa možda još nekome bude od koristi... U svakom slučaju, ne može štetiti :) Da znam izvor, svakako bih ga spomenula, ako netko od vas zna, neka napomene! .)

Ovo sam dobila e-mailom, pa možda još nekome bude od koristi... U svakom slučaju, ne može štetiti :) Da znam izvor, svakako bih ga spomenula, ako netko od vas zna, neka napomene! .)

Sastojci

svježe voće

Priprema

1.

Važno je znati kako i kada jesti voće. 
VOĆE NE TREBA JESTI IZA OBROKA! VOĆE TREBA JESTI NA PRAZAN ŽELUDAC.
Jedenje voća igra glavnu ulogu u detoksikaciji organizma, kojeg snabdijeva velikom količinom energije za mršavljenje i za druge životne aktivnosti. 
PLODOVI VOĆA SU NAJVAŽNIJA HRANA Recimo da pojedete dvije kriške kruha, a zatim krišku voća. Komad voća je spreman proći ravno kroz želudac u crijeva, ali ga kruh spriječava u tome. 
U međuvremenu, cijeli se obrok raspadne, fermentira i pretvara u kiselinu. Beznačajna količina voća dolazi u kontakt sa hranom u želucu, pospješuje probavu i sokove, te se čitava masa unešene hrane počinje kvariti. 
Jedite voće na prazan želudac, i to prije obroka! Voće pomiješano sa drugom hranom izaziva truljenje i proizvodi plinove. Stoga dolazi do nadimanja i ostalih probavnih problema!
Iznimka su neki plodovi, kao što su npr. naranča i limun, jer su oni kiseli, pa u našem tijelu to voće postaje alkalno. Ako jedete voće na ispravan način, moći ćete otkriti svu tajnu ljepote, dugovječnosti, zdravlja, energije, sreće i normalnu težinu. 
Ako volite voćni sok - pijte samo sok od svježeg voća, a ne koncentrat i konzervirane sokove. Nemojte piti zagrijan sok. Nemojte jesti ni kuhano voće, jer tada uopćte ne dobijate njegove hranljive tvari. Dobijate samo - okus. Kuhanje uništava sve vitamine. 
Jedenje svježeg ploda je bolje nego pijenje sokova. Ako pijete voćni sok, pijte ga sporo - gutljaj po gutljaj, jer ga morate pomiješati sa pljuvačkom prije gutanja. Svakog 3. dana možete jesti voće da bi brzo očistili organizam od toksina. Ako jedete samo voće i pijete voćni sok 3 dana osjećati ćete se i izgledati osvježeno. 

KIVI: Mali ali moćni, i dobar izvor kalija, magnezija, vitamina E i vlakana. Njegova sadržina C vitamina je dvostruko veća od one kod naranče! 
Da li JABUKA zaista spriječava odlazak liječniku? Iako jabuka ima malu sadržinu vitamina C, on je antioksidantan i flavonoidan (sadržava grupu organskih komponenti u kori plodova) i povećava aktivno djelovanje vitamina C, čime pomaže smanjenju rizika od raka debelog crijeva, te srčani i moždani udar. 
JAGODA: Jagoda je zaštitno voće. Jagode pripadaju skupini glavnog voća, koje ima najveću antioksidantnu moć i štite organizam od nastanka raka, začepljenja krvnih žila, slobodnih radikala. 
Konzumiranje 2 - 4 NARANČE dnevno može vas zaštititi od prehlade, smanjuje kolesterol, spriječava i rastvara bubrežni kamenac te smanjuje rizik od raka debelog crijeva. 
LUBENICA: je najbolje piće za gašenje žeđi. Sastoji se od 92% vode, a također je bogata ogromnim dozama glutationa, koji pomaže i pojačava naš imuni sistem. Također je ključni izvor likopena, oksidanta u borbi protiv raka. U lubenicama se nalazi: vitamin C i kalij. 
GUAVA I PAPAJA: Guava i papaja su bogati vitaminom C. Guava je također bogata vlaknima, koja pomažu u sprječavanju opstipacije (tvrde stolice i zatvora). Papaja je bogata karotinom i dobro djeluje na vid. 
Nemojte piti hladnu vodu/napitke nakon obroka ! 
Većina nas voli popiti hladno piće nakon obroka, ali hladna voda će očvrsnuti masne tvari koje ste upravo konzumirali, što će usporiti probavu. Kada te 'naslage' reagiraju sa kiselinom, one će se razbiti i apsorbirati se u crijevima brže nego čvrsta hrana i nataložiće se duž crijeva. Vrlo brzo, to će se pretvoriti u masti. Najbolje je piti toplu juhu ili toplu vodu/čaj nakon obroka.

  • Zdravlje(5)
  • Voće(3)
  • Savjeti(2)
  • Kreativno-cakana(1)
  • Kreativne-ideje(1)
  • Jos-po-nesto(1)
  • Zdravo-i-ljekovito(1)
  • Nase-zdravlje(1)
  • Zdravo(1)

21

hvala vama 🙂

crnamaco, tako i ja - voće mi je prvo nakon umivanja i tuširanja a prije kave 😉

Jako dobar tekst, i ako to odavno vec znam, ali se ne pridrzavam bas uvijek 😉 Inace svako jutro, prije kafe ili dorucka...pojedem jednu vocku, sad u ovim zimskim danima je to narandza ili 2-3 mandarine...

Spremam!!!!Hvala!!!!

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)