Moj profil

Kandirani đumbir

120 minuta
57

Za vatreni chutney od svježeg manga, potreban mi je je bio kandirani đumbir. Usput sam napravila i minijaturnu flašicu sirupa.

Za vatreni chutney od svježeg manga, potreban mi je je bio kandirani đumbir. Usput sam napravila i minijaturnu flašicu sirupa.

Sastojci

za
160 g oguljenog korijena đumbira
900 ml vode
3 žličice šećera za sirup
na vrh noža soli

Priprema

1.

Korijen đumbira natrgajte , ogulite i narežite na ploške od 2-3 mm. Stavite u lonac s debljim dnom i prelijte vodom, kuhajte oko 30 minuta.

2.

Kako bi smanjili žestinu đumbira, pogotovo ako nije baš mlađi, ocijedite ploške i vratite u lonac, zalijte s novom vodom, dodajte šećer i sol te kuhajte na srednjoj vatri oko sat vremena. Povremeno promiješajte.

3.

Kako se sirup zgušnjava, smanjujte vatru, povremeno miješajući, kuhajte tako još 20 do 30 minuta.

4.

Šupljikavom lopaticom vadite ploške, kad se malo prohlade odvojite ih i stavite da se ocijede na rešetki. Po želji, možete ih uvaljati u sitni šećer, a kada se prosuše spremite ih u rupičastu vrećicu.

5.

Gusti sirup razrijedite s vodom (opet 300 ml), dodajte 3 žličice šećera i kuhajte oko 15 minuta. Spremite u flašicu.

  • Djumbir(11)
  • Cool-isprobano(1)
  • Kandiranje(1)
  • Djumbir-kandirani(1)
  • Djumbir-kandirani-izrada(1)
  • Đumbir(1)
  • Nesto(1)

11

Evo ja sam u nekoj fazi pravljenja chutneya i kandiranog đumbira,pravila sam ga i a ko se koristi za kolače trebalo bi ga kuhati iz više voda jer je prejak!

Odlično je.

Ja sam "reciklirala" djumbir iz čaja. Prvo kuvanje je bilo u malo više od pola litra vode, nekih 10 minuta, pa sam tekućinu ocedila za čaj , a onda sam djumbir nalila vodom dalje po receptu.

Baš sam tražila neki zgodan recept za djumbir koji mi ostane kada kuvam čaj 😉

#8 Pa nisam se baš pretrgla objašnjavajući; ovo je jedan način kandiranja koji sam koristila imajući na umu pravljenje čatnija od svježeg manga. Ako će vam više trebati za kolače, držim da bi korisnija bila metoda s dva do tri bacanja vode, prije završnice te nešto više šećera.

Ovako je ispalo drugima