Moj profil

Karpaćo

21

Karpaćo,sam po sebi,vrhunski je Italijanski specijalite za koji ne znaju ni svi Italijani.Ako hoćete nešto dobro za nekog posebnog gosta,spremite mu karpaćo zasigurno će biti oduševljen.

Karpaćo,sam po sebi,vrhunski je Italijanski specijalite za koji ne znaju ni svi Italijani.Ako hoćete nešto dobro za nekog posebnog gosta,spremite mu karpaćo zasigurno će biti oduševljen.

Sastojci

1kg juneći ili goveđi biftek
crveni luk,ribani parmezan,so,tucani biber,maslinovo ulje,masline

Priprema

1.

Pre svega ,komad bifteka mora besprekorno da se očisti, pa ostavi u zamrzivaču da odleži bar nekoliko dana.Onda ova ledena “cepanica”mora dvadesetak minuta da probavi na sobnoj temperaturi, kolko da se pripremi ostalo, a meso samo spovršine razledi.A to ostalo je veliki tanjir ili oval, nož bridak i oštar poput skalpela, maslinovo ulje, parmezan, crveni luk…Biftek se popreko iseče tanko,što tanje, to bolje, pa poređa na onom tanjiru i za početak dobro posoli, Odozgo se zaspe krupno mlevenim, ili još bolje tucanim biberom, pa nakapa maslinovim uljem.Crveni luk iseckan na kolutove lagano propržiti.Zatim sve dobro zaprašiti ribanim parmezanom, poređati kolutove propržrnog crvenog luka.Na kraju crne maslinke, one malo gorke velike poput šljive, složiće se s biftekom, tako da će biti pravi greh upustiti se u avanturu zvanu karpaćo, bez solidno popunjene vinske ostave.

  • Junece-meso(1)
  • Sve-5(1)
  • Carpaccio(1)
  • Sirovina(1)

7

Ovo je jedan od boljih recepata za karpačo. Prvom prigodom ga probam Hvala ti za recept:)

svaka cast za istinski Karpaca ja ga pravim mnogo puta u raznim prilikama jer ga i sam obozavam, na mom karpacu je dodan i semf sos, al ovaj tvoj je isto super….pozdrav!!!!

dopada mi se kao i uvek priča kojom dodješ do suštine – recepta…dodje mi da sednem za sto iako nisam ljubitelj karpaća, tartar-bifteka…ali ti prosto umeš da napišeš recept na poseban način. S toga od mene stotka! :)

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)