Moj profil

"Kebab" i salata od manga

6
"Kebab" i salata od manga

Još jedan recept po uzoru na Rudolph van Veena...divan čovjek. Uljepšava mi dan! :)

Još jedan recept po uzoru na Rudolph van Veena...divan čovjek. Uljepšava mi dan! :)

Sastojci

za
Salata od manga
Kebab
1/2 kg mljevene janjetine ili teletine (ja sam koristila svinjetinu i junetinu u nedostatku navedenog)
mljeveni kumin
malo crvene paprike

Priprema

1.

Salata od manga

Mango narežite na kockice, mahune skuhajte, pa ohladite, luk narežite na ploškice. Sve promješajte. Dodajte malo kopra, maslinovog ulja i jogurt. Sve promješajte i stavite u frižider do posluživanja.

2.

Kebab

Pomiješati meso i navedene sastojke, formirati meso kao u veliki ćevap i napiknuti ih na štapiće, koje ste prije toga namakali u vodi, kako bi izbjegli gorenje istih pri pečenju. Od ove količine mesa može se dobiti 5-6 "kebaba". Ja sam napravila 4 i od ostatka mesa 2 male pljeskavice i 2 mala ćevapćića. :)

Posluživanje

Uz sve navedeno možete priložiti kruh, koji ste malo nasaftali u masnoći od pečenja. Ali malo, ipak je to masnoća. ;) Kalorično, ali finoooo....

2

Ma on je moj idol i definitivno mi je favorite među kuharima na 24 Kitchen. 🙂 Ovo sam zapamtila i odmah drugi dan napravila. Lako može svatko (ok, ovo je Nenad, ne Rudi :P)..hehe

Rudolph je pravi majstor, sve zna, sve voli, vidi se da uživa u onome što radi, i zna to prezentirati na fantastičan način. Uvijek ga gledam, kad god nema ništa drugo što bi me interesiralo na tv, a to je prilično često! I recepti su stvarno "easy meals"!

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)