Moj profil

Kisela Repa

17
Kisela Repa

Znam da je malo neobično da se u ovim vrućinama objavljuje jelo koje je tipično zimsko….danas sam ga pravila jer si je suprug zaželeo kiselu repu po dugem vremenu .

Znam da je malo neobično da se u ovim vrućinama objavljuje jelo koje je tipično zimsko….danas sam ga pravila jer si je suprug zaželeo kiselu repu po dugem vremenu .

Sastojci

1/2 kg. okisane naribane repe
4 srednja krompira
parče suhog dimljenog mesa
sol,papar,malo vegete
malo ulja
1 mala žlićica brašna
200 gr. bijeli grah iz konzerve
češnjak u prahu za ukus
luk u prahu za ukus
može se napraviti zaprška sa svinske masti i malo čvaraka ali ne mora može i sa uljem

Priprema

1.

Repu skuhati u poseban lonac u kojoj narežete sveži luk.

2.

Krompir oguliti i narezati na komade i skuhati u drugi lonac zajedno sa suhim mesom.Ne solite odmah zato što suho meso zna biti i veoma slano.

3.

Kad je sve skuhano, krompir ispasirajte i mu dodajte kuhanu repu bez tekučine (tekučinu sačuvajte za poslije).

4.

Se podrazumeva dodajte i meso.

5.

dodajte začine, sol, papar, vegeta i češnjak i luk u granulama.Grah se koristi iz konzerve jer se ne isplati kuhati 200 gr graha 2 sata. Pola graha od konzerve ispasirajte a pola ostavite u zrnu.Upotrebite i gustu tečnost iz konzerve.Nama je bolje sa bijelim grahom nego sa tamnim.Stavite ga u lonac zajedno sa krompirom i repom.

6.

Slovenci ovde prave zapršku od svnjske masti sa čvarcima, ali pošto ja retko koristim mast, napravim zapršku od ulja i 1 malu žličicu brašna baš toliko da dobije jelo neki šmek.

7.

Ako je slučajno pregusto onda dodajte tekučinu koju ste sačuvali od repe.Većina ovde repu prave da bude bela..bez dodataka crvene paprike ili paradajza, neznam zašto je to tako ali to je to.
Isprobala ana53

Posluživanje

Na coolu sav videla recepte, i niko ne stavlja kuhan krompir unutra, pa zato sam i objavila recept jer je za trunčicu drugačiji.

  • REPA(2)
  • Kisela repa(2)
  • Isprobala-ana53(1)

17

kod mene bez krompira ali i dalje odlično jelo, prezadovoljna! hvala na receptu :))

Hvala ti draga ana53 na isprobavanju, i ja ne dodajem grah jer moji ne vole, jedino ponekad beli grah-pasulj ispasiram, tako da niti ne primete.Veliki pozdrav i puse do tebe :)

ovo je super, JAKO mi se sviđa. nikada mi repa nije bila nesto sa grahom, ali ovako je sasvim druga priča :) odsada će repa biti češće na našem stolu. slika slika2 . ja sam samo još dodala divljeg poriluka

Ovako je ispalo drugima