Moj profil

Kokočinke

125

Jele su mi se palačinke s kokosom, ali one debele, a pošto mi je ostalo kokosovog mlijeka i kokosovog brašna nastale su kokočinkice. Male, slatke, meni skroz neodoljive!

Jele su mi se palačinke s kokosom, ali one debele, a pošto mi je ostalo kokosovog mlijeka i kokosovog brašna nastale su kokočinkice. Male, slatke, meni skroz neodoljive!

Sastojci

150 g brašna
2 žlice šećera
1 vanil šećer
1 žličica praška za pecivo
prstohvat soli
150 ml mlijeka
1 žličica ulja

Priprema

1.

Pomiješajte brašno, kokosovo brašno, prašak za pecivo, sol, šećer i vanil šećer. Posebno umiješajte jaje s mlijekom, kokosovim mlijekom i uljem. U mokru smjesu lagano dodajte suhu smjesu i miješajte pjenjačom dok se svi sastojci ne povežu (ne predugo). Ostavite smjesu da odstoji cca pola sata, sat vremena.

Promiješajte i ako vidite da se smjesa jako zgusnula dodajte još 2-3 žlice mlijeka.

2.

Zagrijte tavu u kojoj ćete peći palačinke, dodajte par kapi ulja i stavljajte po jednu šefarku smjese. Pecite na laganoj vatri dok se rubovi ne počnu formirati i mjehurići ne počnu pojavljivati u sredini palačinke (cca 1-2 minute), a potom ju okrenite i pecite još minutu, tj. dok ne dobije zlatnosmeđu boju.

Ponavljajte postupak dok ne ispečete sve palačinke, dobit ćete 6 manjih palačinki promjera cca 15cm.

Posluživanje

Palačinke poslužite s namazom, nadjevom ili voćem po želji i ukrasite kokosom. Na slici je kombinacija s Kokobellom i bananama, koju toplo preporučujem jer je stvarno odlična!!!

  • Palačinke(11)
  • Kokos(5)
  • Palachinke-slatke(1)
  • Papacinke(1)
  • Kokosovo-mlijeko(1)
  • Pancakes(1)
  • Kokosovo-mleko(1)
  • Isprobala-inocha(1)
  • Cool-dorucak(1)

44

omg, omg, omg 😍cvjetam i skaćem od sreće nakon ovih tvojih komentara i pohvala. ma carica si, najveća, nema, to je to - najbolja 🤗

Božek, ženo! ej! Pa ovo je.. ovo je... Ovo je vrh svih vrhova !! Kokosast mi je cijeli stan i ne želim iz principa luftati 😀Hodam i snifam te fine mirisiće kokosa! 😁 I čekam muža da dođe da mogu navalit na njih, jedva sam odoljela da samo jednu probam iz kolegijalnosti prema njemu! 🤢

Za mene top 1 palačinke ever ever ever!! 😁

ma kokosa nikad na odmet 😉 i drago mi je da će biti ponovljene kod tebe 🤗

Ovako je ispalo drugima