Moj profil

Krašuljci

40 minuta
147

.......Odlični keksi kad nam na vrata pokucaju nenajavljeni, a opet dragi gosti.......Hvala dragoj Ivi za recept.......

.......Odlični keksi kad nam na vrata pokucaju nenajavljeni, a opet dragi gosti.......Hvala dragoj Ivi za recept.......

Sastojci

250 g margarina
200 g šećera
200 g nasjeckane čokolade za kuhanje

Priprema

1.

U posudu u koju smo nasjeckati margarin na male kockice dodamo šećer, te rukama dodatno razmrvimo margarin kako bi se što bolje povezao i razradio s šećerom.

2.

Zatim dodajemo jaja koja umješamo u smjesu.

3.

Kad smo umješali jaja dodajemo prašak za pecivo, brašno i nasjeckanu čokoladu, te umješamo sastojke rukama kako bi se sastojci što bolje povezali.

4.

Kad je smjesa kompaktna malom žličicom vadimo smjesu koju formiramo u kuglice, te ih slažemo na lim u koji smo prethodno stavili papir za pečenje. Kuglice zatim s dva prsta pritisnemo kako bi dobili formu krašuljaca. Bitno je da između svakog krašuljca ima malo prostora jer se prilikom pečenja malo dignu i rašire.

5.

Zatim krašuljce ubacujemo u pečnicu i pečemo 8 minuta (barem tako funkcijonira moja pečnica) na 200 stupnjeva, uprincipu dok ne dobe zlatno boju. Nakon toga vadimo ih iz lima zajedno sa papirom za pečenje na rešetku kako bi se na sobnoj temperaturi ohladili i stisnuli, pošto kad izađu iz pečnice budu još krhki (vrijeme hlađenja cca 10 minuta).

6.

Iza toga su spremni za serviranje ili spremanje u kutiju.

Posluživanje

Ako je neko veliki ljubitelj čokolade kao i ja smjesi možete dodati i 2 velike žlice kakaa, a umjesto čokolade za kuhanje može se staviti i bijela čokolada. Također umjesto čokolade možete ubacit lješnjake, orahe ili bademe. 

  • Krasuljci(3)
  • Keki-5(1)

12

Prefini, brzo gotovi proizvodi jednostavni

Napravila jednu rundu ali su nestali za dva dana,tako da obavezno pravim opet ali sad duplu smjesu.Prefini su.

Jutros pravila, recept je predobar.

Ovako je ispalo drugima