Moj profil

KREMPITE

60 minuta
19

Ovo je moj sto posto isprobani i siguran recept koji sam prialgodila velićini moje padele 36×42. Za mene je krempita- krempita da izgleda moćno , veliko i ukusno.

Ovo je moj sto posto isprobani i siguran recept koji sam prialgodila velićini moje padele 36×42. Za mene je krempita- krempita da izgleda moćno , veliko i ukusno.

Sastojci

za
1 paket lisnatog tijesta
2,5 l mlijeka
10 kom jaja
20 žlica šećera
1 kutija gustina
6 žlica brašna
1-2 žlice ruma ( po želji i ukusu )

Priprema

1.

Lisnato tijesto razvaljam, izbockam da se ne naprave mjehurići , imam peć sa ventilatorom i dvije kore zajedno pećem na limove koje sam prethodno poprskala s vodom. Pećnica mora biti dobro zagrijana na 200*C. Kada se stavu peći kore ne otvarati dok lijepo me porumene. Oko 20 min. kako koja peć.

2.

Mlijeko zagrijavati u velikoj teći unutra metnuti vaniliju šećer , žumanjke odvojiti od bjelanjaka .

3.

Žumanjke tući sa 10 žlica šećera unutra dodati malo mlijeka od onih 2, 5l zatim malo pomalo dodavati gustin, brašno, rum dobro izmiksati i uliti u zagrijano mlijeko . Kuhati i miješati dok ne postane glatko i gusto jedno 10min.

4.

Bjeljanjke tući sa 10 žlica šećera da postane lijepo čvrst snijeg i onda ga žlicu po žlicu dodavati u toplu kremu.

5.

Krema postane lijepa pijenasta , lagana , izgleda kao puna mjehurića lijepo se lagano sve izmiješa i tako topla veliku žlicu po žlicu stavlja na koru koju sam postavila u padelu . Kako se krema stavlja i širi tako se ona hladi . Treba i malo stati ako se krajevi malo kližu. Poslije nožem malo izravnam i ostavim da se ohladi pa stavim 0, 5 l tućenog šlaga. Može i bez šlaga po želji.

6.

Gornju koru izrežem na limu pa slažem kocku po kocku na kremu

7.

i tako posložim gornju koru . Ohlađeno sve stavim u frižider.

Posluživanje

Pošećerim kada serviram.

5

pa gde je ta slika? Gde su lepotice????

Sta ste svi navalili na kremsnjite ovih dana – Toliko recepata je objavljeno za kratko vrijeme za ovu poslasticu (ja to ne zovm kolac) da ste i mene ponukaoi da ih i ja pravim. I to jutros cikom zore u 6 prije posla :-)))). Sad jedva cekam doci kuci da vidim, tj probam kakva je nakon hladjenja

Ja kažem da su to “krempite na kat”. Imam sliku u glavi kada pravim kolač kako bi to treba izgledati , pa pravim ili išta ili ništa. Svaki kolač na svoj treba sličiti svom imenu.. Hvala na komentarima hvala!!!!!