Moj profil

Kremšnita torta - IZVRSNA - krema s obrađenim jajima

75
Kremšnita torta - IZVRSNA - krema s obrađenim jajima

Kremšnita torta, fenomenalna je, a krema je s obrađenim jajima. Pogledajte i video s receptom: https://youtu.be/NX6KW1mo2fk

Kremšnita torta, fenomenalna je, a krema je s obrađenim jajima. Pogledajte i video s receptom: https://youtu.be/NX6KW1mo2fk

Sastojci

7 jaja (odvojiti bjelanjke i žutanjke)
200 g šećera za kremu
100 g šećera za bjelanjke
Lisnato tijesto
Vrhnje za šlag (količina po želji)

Priprema

1.

Detaljnu pripremu pogledajte i u videu: https://youtu.be/NX6KW1mo2fk

2.

Lisnato tijesto izrežite u krug, krug treba biti barem 1 cm većeg promjera od kalupa (prikazano u videu). Izrežite takva dva tijesta, jedno je za bazu i njega treba izbosti vilicom kako se ne bi previše napuhalo, a na drugom za vrh treba zarezati (ne do kraja) i označiti komade kakve ćete kasnije rezati.

Oba tijesta peći na 200 stupnjeva oko 15 minuta.

3.

Za kremu dobro izmiješati žumanjke sa šećerom (za kremu) i vanilin šećerom pa dodati malo mlijeka od ukupne količine kako bi razblažili smjesu. 

Dodajte brašno, zamiješajte kako ne bi bilo grudica pa postepeno uz miješanje dodajte ostatak mlijeka (sve prikazano u videu

4.

Kuhati tu smjesu na laganijoj vatri dok se ne zgusne i cijelo vrijeme miješati.

Kad se krema zgusnula ostaviti da se prohladi tek toliko dok ne izmiksate bjelanjke u čvrsti snijeg. U bjelanjke dodati 100 g šećera već kad su se lagano počeli formirati.

5.

U kremu lagano dodavati bjelanjke, možete već početi kuhati dok dodajete. Ovo je krema sa obrađenim jajima pa će krema biti gušća i sigurnija. Zbog toga je i bolja za tortu. Ako želite možete samo dodati bjelanjke i ostaviti tako bez kuhanja.

Ako kuhate, nakon što lagano zamiješate bjelanjke, kuhajte još 7-8 minuta na laganoj vatri. Cijelo vrijeme lagano miješajte i pazite da se ne lijepi za dno. Miješajte kao kad dodajete bjelanjke (npr odozdola prema gore bez jakih pokreta) Krema će ovako biti gušća, ali prefina!

6.

Gotovu kremu prohladiti pa staviti u kalup s donjim lisnatim tijestom. Kad je krema dovoljno ohlađena, dodati i šlag pa poklopiti gornjim lisnatim tijestom. Na kraju posuti šećerom u prahu.

  • Kremšnita(2)
  • Krempita(1)
  • Kremšnite(1)
  • Fina torta(1)
  • Pastry-pies-is(1)
  • Torta(1)
  • Lisnato(1)

8

 jako mi je drago da Vam se recept sviđa i da ste zadovoljni. Hvala što ste javili 😉

Jako fino, zadovoljan sam! Prvi put da pravim krempitu i, eto, odlučio sam se za dobar recept 😁 Hvala!

 Zaista je izvrsna, evo prekjučer sam ju opet radio 😁

Hvala  ! 👋

Puno hvala  !

 bit će mi drago ako isprobate, vjerujem da će Vam se svidjeti. 

 hvala! 👋

Ovako je ispalo drugima