Moj profil

Kruh sa sojinim brašnom

100 minuta
30

Uz klasične sastojke kruha – brašno i kvasac, za pripremu ovog kruha punog i bogatog okusa trebat će vam i suho voće, bademi i sojino mlijeko, dakle sastojci koji malo odudaraju od uobičajenih. Svejedno, pripremite se na ugodno iznenađenje.

Uz klasične sastojke kruha – brašno i kvasac, za pripremu ovog kruha punog i bogatog okusa trebat će vam i suho voće, bademi i sojino mlijeko, dakle sastojci koji malo odudaraju od uobičajenih. Svejedno, pripremite se na ugodno iznenađenje.

Sastojci

Za kruh
1 žličica šećera
oko 380 ml sojinog mlijeka
100 g sojinog brašna
150 g smjese suhog voća i orašastih plodova (grožđice, brusnice, crni ribizl, suhe smokve, bademi)
Za premazivanje

Priprema

1.

Razmrvljenom svježem kvascu dodajte šećer i malo toplog mlijeka te pustite da se diže oko 5 minuta.

2.

Sojino brašno pomiješajte s polubijelim brašnom, dodajte sol, otopljeni maslac i dignuti kvasac.

3.

Dodavanjem toplog sojinog mlijeka zamijesite glatko tijesto i ostavite ga na toplom da se diže dok se volumen ne udvostruči.

4.

Orašaste plodove krupnije sameljite, a suhe smokve narežite na komadiće.

5.

Dignutom tijestu dodajte smjesu suhog voća i orašastih plodova, ponovo ga premijesite i oblikujte kruh.

6.

Pripremljeni kruh stavite u tepsiju i ostavite da se diže još 15 minuta (dok se volumen ne udvostruči).

7.

Premažite razmućenim jajetom i pecite 30-40 minuta u pećnici zagrijanoj na 190°C.

Posluživanje

Kruh ohladite i poslužite kao dio bogatog doručka.

Savjet

Kruh je kompaktan, pa ga čuvajte zamotanog kako bi dulje vrijeme ostao svjež.

  • Kruh(3)
  • Soja(2)
  • Hleb(2)
  • Crni-ribiz(1)
  • Pecenje-kolaca-i-kruha(1)
  • A-stetnost-soje-u-kom(1)
  • Testa(1)
  • Vegetarijanski(1)
  • Brusnice(1)

3

I jos ovo od obimnog teksta autorice: “Najpotresnije su priče majki čija djeca pate od uobičajenih simptoma koje im je prouzročila soja, a daleko najgore je svjedočanstvo šokirane majke koja je opisala tragično djetinjstvo svog sina. Ona je tijekom trudnoće pila velike količine sojinog mlijeka, ne znajući da pritom truje svog sina ženskim hormonima. Kasnije, obzirom na to da joj je estrogen oštetio reproduktivni sustav, nije mogla dojiti dječaka pa je on iz pripravka sojinog mlijeka za dojenčad koji joj je preporučila njezina liječnica dobio dodatni estrogen (svaki dan u količini koja je identična pet tableta za kontracepciju). Spolni organi njezina sina nisu se razvili ali njegove dojke jesu, pa je odbijao ići u školu dok mu nije učinjena obostrana mastektomija. Ne znajući što je uzrok zdravstvenih problema, ova je obitelj nastavila piti sojino mlijeko; sada, u dobi od 21 godine, njezin sin mora otići na još jednu obostranu mastektomiju ali nemaju dovoljno novaca za taj zahvat. ... hranjenje malih beba hranom na bazi soje jednako je kao da im dajete pet kontracepcijskih tableta dnevno.lli, riječima Švicarske zdravstvene službe: «količina estrogena u 100g sojinih bjelančevina odgovara količini estrogena sadržanoj u jednoj kontracepcijskoj tableti», Ovu nepobitnu činjenicu potvrđuje i veliki broj drugih istraživanja, objavljivanih još početkom šezdesetih godina pa nadalje. Mnogi dobro obaviješteni znanstvenici i medicinski stručnjaci tvrde da kontinuirana upotreba soje u pripremanju dječje hrane predstavlja oblik genocida budući su ovi učinci poznati jer se o njima unutar znanstvenih krugova piše već desetljećima…”

Prenosim vam samo jedan deo napisa: Soja – ta užasna grahorica 30.03.2009 Zastrašujuća priča o pohlepi velikih korporacija, lošoj znanosti, makinacijama u donošenju propisa …i kako nas sve skupa obmanjuju, autorice ELAINE HOLLINGSWORTH, objavljena je u australskom magazinu “Nexus”. “Žalosno je što već desetljećima ti isti kreatori i korporacije znaju i pritom namjerno skrivaju dokaze o tome da dugotrajno konzumiranje soje izaziva rak i bezbrojne druge po život opasne bolesti, uništava kosti, uništava hormonski sustav kako ljudi tako i životinja te potiskuje seksualni nagon. Čak i da ju se preko noći ukloni iz naše prehrane, soja je tako duboko usađena u prehrambeni lanac i tijela svakoga tko ju je ikad pojeo da će njeni negativni učinci zdravstvenim problemima mučiti i one koji još nisu ni rođeni. Istina koja stoji iza napadne komercijalne integracije užasne grahorice u zapadnjačku prehranu potresna je priča o prijevari, neodgovornosti velikih korporacija, pohlepi, lošoj znanosti, manipulaciji medijima i javnošću, korupciji, zastrašivanju, političkom oportunizmu, zataškavanju, pravnim makinacijama, nedjelotvornosti kontrolnih mehanizama i nestručnosti vladajućih tijela, tako da se u odnosu na njih kompanije za proizvodnju duhana čine poput pravih dobričina…” ”...Zato se – ubrajate li se među one koji se osjećaju dužnima održati mi dugački govor o tome kako je «dobro poznata činjenica» da Azijci stoljećima žive na soji -još malo strpite i pripremite da čujete kako je tek netočna ova «priča». To je jedna od najšire prihvaćenih «znanstvenih činjenica» koju propagiraju zagovornici soje, i jedan od najboljih primjera koliko su uspješni u ispiranju mozga javnosti.

Puno potresnije su u «pouzdanim znanstvenim dokazima» proizvođača nikad spomenute priče koje gotovo svakodnevno čujem od roditelja čije su male djevojčice dobile menstruaciju, stidne dlačice, neugodan miris ispod pazuha, ili su im narasle grudi u dobi od svega četiri ili pet godina. Ili priče roditelja čiji se sinovi u pubertetskoj dobi toliko srame da se ne zele tuširati u prisutnosti svojih vršnjaka jer su im narasla prsa veličine ženskih, ili im se nisu razvili spolni organi…” itd.

Svejedno dali je hleb ili kolač...izgleda odlično.

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)