Moj profil

Kukuruzni kolačići s kremom od voća

60 minuta
103

Ovi lagani, ukusni i mekani kolačići – keksići, sjećaju me na ne tako davni trenutak kad su moji bebači ušli u svijet coolinarskog i socijalnog značenja obroka. Bebama se mogu dati već u početku dohrane kao dodatak mliječnom obroku jer ne sadrže gluten i jaja.

Ovi lagani, ukusni i mekani kolačići – keksići, sjećaju me na ne tako davni trenutak kad su moji bebači ušli u svijet coolinarskog i socijalnog značenja obroka. Bebama se mogu dati već u početku dohrane kao dodatak mliječnom obroku jer ne sadrže gluten i jaja.

Sastojci

Za kolačiće
150 g maslaca
100 g fruktoze (voćni šećer)
180 g kukuruznog brašna
180 g kašice od jabuke
Za kremu od voća
1 zreli avokado + sok od pola limuna
1 jabuka ili kruška ili drugo voće po želji

Priprema

1.

Za kolačiće maslac sobne temperature i fruktozu (voćni šećer) pjenasto izmiješajte. Dodajte kukuruzno brašno, sve dobro promiješajte elektirčnom mješalicom pa dodajte kašicu od jabuke (oprana i oguljena jabuka usitnjena štapnim mikserom). Nakon što ste dodali jabuku, smjesa će postati vlažna i mekša.

2.

Smjesu stavite u vrećicu za zamrzavanje namirnica, odrežite jedan vrh vrećice veličine oko 1 cm i istisnite prstiće na lim obložen papirom za pečenje. Za kolačiće potrebna su 2 lima za pečenje, a dobije se oko 70 – 80 komada, ovisno o veličini.

3.

Kolačiće pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 150°C s funkcijom ventilator, na srednjoj razini, oko 15 – 20 minuta. Izvadite iz pećnice i pustite da se ohlade.

4.

Za kremu od voća voće operite, ogulite, očistite od sjemenki, narežite na komadiće te usitnite štapnim mikserom.

Posluživanje

Za starije malo dijete kremu od voća poslužite u zdjelici i pustite da samo umače kolačiće u voće i gricka. Manje dijete će se možda odlučiti posebno za kašicu – kremicu, posebno za kolačiće… igrajte se!

Savjet: Ohlađene kolačiće spremite u zatvorenu kutiju kako bi se održali dulje vrijeme.

  • Keksi(5)
  • Keksići(3)
  • Cool-isprobano(1)
  • Keks(1)
  • Cool-keks(1)
  • Za tatu(1)
  • Fini keksići(1)
  • Za bebu(1)
  • Bio-keksici(1)

14

Ovi kolačići su savršeni. Budući da sam pravila mlijeko od kokosa, ubacila sam u tijesto i malo ribanog kokosa. I ja sam pojačala temperaturu na 175 i pekla ih 30 min. Izvana hrskavi, iznutra se tope.

suzaan2, drago mi je da su vam se svidjeli 🙂Ovo je pravi baby receptak, mama ih brzo napravi(a može i tata 😉) i svi veseli! ❤️ Thanks ❤️

P.S. Gledam datum i brojim koliko mi "bebe" rastu 😁

Pravila sam ove keksiće, samo sam umjesto fruktoze stavila smeđi šećer, i mogu reći da su odlični. Za malog bebača sam pekla 20-tak minuta pa su bili mekani i oduševljen je njima, a za nas ostale sam pekla jedno 40 min i ti su ispali super hrskavi, prefini, a muž mi je bio oduševljen s njima, pa sam ih odmah sutra ponovila. Nije mi jasno zašto nema i više komentara jer su nama odlični.