Moj profil

Lažni čupavci

72

Presočni lažni čupavci koji se ne peku iz mamine sveske,zašto čupavci?zato što su uvaljani u čokoladu i kokosovo brašno.Zašto lažni?zato što nisu čupavci!:D Mnogo lakši za napraviti,brzo nestaju i uvijek super ispadnu!:D

Presočni lažni čupavci koji se ne peku iz mamine sveske,zašto čupavci?zato što su uvaljani u čokoladu i kokosovo brašno.Zašto lažni?zato što nisu čupavci!:D Mnogo lakši za napraviti,brzo nestaju i uvijek super ispadnu!:D

Sastojci

1 veliko pakovanje bilo kojih okruglih keksića koji imaju rupu u sebi
150 gr maslaca sobne temeperature
100 gr mljevenih oraha/badema/lješnjak
200+ ml mlijeka
Glazura
20 gr maslaca/ulja
200ml mlijeka

Priprema

1.

Maslac umutiti da bude mekan i pjenast dodavajući pomalo šećer te na kraju kada dobijemo mekanu smjecu kao na slici ubaciti izmljeven orah.
Ja maslac izgnječim viljuškom jer mi je mrsko paliti mikser,ali vi možete koristiti koji god način želite,sa mikserom ili bez

2.

Svaki keksić umočiti u mlijeko sa obje strane,najbolje bi bilo da svaku stranu držite u mlijeku 2-3 brze sekunde,nemojte pretjerivati sa umakanjem da keksići ne postanu premekani.

3.

Jedan keks položiti na radnu površinu naopačke tako da je donji dio okrenut prema gore,uzeti na viljušci/kaškici smjese koje smo napravili sa orasima i popuniti krug u keksu.

Ne stavljati previše smjese,ali ne i premalo,želimo da budu sočni.Kada ih popunimo stavimo drugi keks na vrh,kao da pravimo sendvič.Ponoviti dok ne potrošite smjesu/keksove.

4.

Napraviti glazuru tako što stavimo čokoladu da se otopi,dodati maslac/ulje mlijeko i promješati,dodavati mlijeko da bi došli do željenje gustoće.

U jednu posudu usuti kokosovog brašna te ovaj postupak je kao kod čupavaca.Umočiti jedan čupavac u čokoladu te uvaljati u kokosovo brašno,te kada završite sa svima položiti ih na tanjir i ostaviti da se ohlade u frižideru.

  • Cajni kolutici(1)
  • Cupavci(1)
  • Lazni-cupavci(1)
  • Ideja-za-bombici-cupavci(1)
  • Kokos(1)
  • Keksići(1)

10

Zašto lažni? Koji su originalni čupavci  🙂

Za mene su milijardu puta ukusniji, sočniji i ljepši od PRAVIH čupavaca. A još kada malo odstoje i ovlaže. Mljac

Isti problem kira1,moram idući put poduplat 😁

radim takve čupavce samo što ih nisam stavljala u ćokoladu nego samo u kokos ,uvijek ih bude premalo 😋

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)