Moj profil

Liker od jagoda i bazge

131

Ideju za ovaj liker dobila sam danas od Tajane76 i njenim likerom od bazge  i smile2204 i  njena super fina Bazgolada, liker od jagoda  jussi044,  pa sam napravila probni liker koji nas je oduševio..

Ideju za ovaj liker dobila sam danas od Tajane76 i njenim likerom od bazge  i smile2204 i  njena super fina Bazgolada, liker od jagoda  jussi044,  pa sam napravila probni liker koji nas je oduševio..

Sastojci

1kg jagoda (ako imate šumske najbolje su)
1/2 kg secera
0,75l rakije ili konjaka*ili neki drugi alkohol
10 cvjetova bazge ili u zamjenu
2 dcl sirupa od bazge
klincic i cimet po zelji, ali nije uvjet

Priprema

1.

I  verzija...

Secer, jagode,  cvjetove bazge i  dobru domacu rakiju ili neki drugi alkohol  stavite u širiju  staklenku., dobro začepiti i pustiti da stoji na suncu 21 dan. Staklenke treba više puta prostresti, da se sadržaj dobro promiješa. Tekućina se procijedi kroz gazu i sipa u manje staklenke te spremi na hladno i tamno mjesto  ..drzati na hladnom.

2.

II verzija je  da umjesto cvjetova bazge stavite 2 dcl sirupa od bazge..

Priprema: 

Staviti cvjetove bazge  u prokuhanu vodu i nek stoji 24h . Nakon togaprcijetiti kroz  duplu gazu , dodati sečer i limuntus,klinčić mož  i ne mora i malo limunovog soka od 1/2 limuna Prokuhati  skinuti pjenu.. 10-20 minuta kuhati . Ohladiti i staviti alkohol..komovica...viski ili votka... Super je i ovako a brže

3.

Klincice i cimet u kori i vaniliju mozete  dodati,  ali  je bolje ne kvariti divan okus  od bazge i jagoda osobito ako imate šumske jagode onda je šteta  dodavati bilo kakve  zacine...

Ovo lijevo su šumske jagode..kod nas nedostupne po cijeni mnogima..ako imate priliku  fino je, ali su dobre i obične jagode .. Liker sam radila od jagoda kupljenih sa placa iz  domaćeg uzgoja..

Posluživanje

Recepti koji su mi dali inspiraciju za ovaj liker su:

Finiii  Liker od bazginih cvjetova by Tajana76, Isprobani i opet  nanovo se radi liker od jagoda by jussi044, te savršena Bazgo-lada by smile2204  i moji  liker od bazginih bobica i bazge i sirup by me..

  • Liker(10)
  • Likeri(10)
  • Bazga(2)
  • Zova(2)
  • Jagode(2)
  • Cherry-probala-i-toplo-preporucuje(1)
  • Napitak(1)
  • Liker-jagode-bazga(1)
  • L-likeri(1)

37

Superrrr ❤️

Hvala  curke..lila17...jgmljj😘

Ljudi su oduševljeni s tim likerom 🙂

Ovako je ispalo drugima