Moj profil

Liker od jaja i Vafli sa likerom od jaja

51
Liker od jaja i Vafli sa likerom od jaja

Kao dodatak kolačima ili samostalan za piti,hladan je osvježavajuć.Imate li vaflomat,probajte ga dodati u tijesto za vafle.

Kao dodatak kolačima ili samostalan za piti,hladan je osvježavajuć.Imate li vaflomat,probajte ga dodati u tijesto za vafle.

Sastojci

7 jaja(6 žutanjka + 1 cijelo jaje)
2x po 100 g šećera
mahuna vanilije
5 dcl mlijeka
2-3 dcl ruma
VAFLI sa likekorom od jaja
160g brašna
120 g gustine
3 male žličice praška za pecivo
kesica vanilije
4 jaja(M)
200 ml ulja

Priprema

1.

LIKER OD JAJA

Na pari dobro izmješati 6 žutanjaka i 1 jaje sa 100 g šećera.

Trebate dobiti gustu pjenastu smjesu.

Prorežite uzdužno mahunu vanilije koju prokuhate u mlijeku sa drugim dijelom šećera(100 g).Pomalo dolijte smjesi od jaja te i dalje kuhajte na pari da se smjesa zgusne,ali ne smije zakuhati.

U ohlađeno dolijte rum.Ulijte u bocu i ostavite par dana nek počiva prije upotrebe(da se slegne).Po potrebi procijedite u čistu bocu pomoću čiste gaze.

Mahunu vanilije tad možete i izvaditi.

 Ispadne nešto manje od litre likera.

2.

VAFLI SA LIKEROM OD JAJA

Promiješati brašno,gustinu,šećer u prahu i prašak za pecivo.

Dodati jaja,prstohvat soli,vaniliju,ulje i liker.

Mikserom miješati oko minutu.

Ostavite tijesto nek odstoji u frižideru oko 30-60 min(ili preko noći pokriveno prozirnom folijom).Osjetit ćete razliku ako ih pečete odmah ili nakon odstajanja.Općenito,vafli su puno bolji nakon odstajanja u frižideru,provjereno.

Peku se u ugrijanom vaflomatu na temperaturi broj 4.

Napomena:

Ako koristite S jaja,vjerojatno ćete trebati manje brašna.Tijeso mora biti gušće nego za palačinke.Treba li dodati brašna vidjet ćete po prvim pečenim vaflima.Ako se previše slijeva,nedostaje brašna pa bez straha dodajte još.

Posluživanje

Koristite kao dodatak kolačima ili kao samostalni liker za piće.Vafle po želji možete posuti šećerom u prahu,a možete poslužiti uz omiljeni džem.

  • Liker(7)
  • Vafli(4)
  • Galete(4)
  • Likeri(3)
  • Vaflji(2)
  • Waf(1)
  • Eggnog(1)
  • Napici(1)
  • Kolaci-sa-likerom-od-jaja(1)

20

Gdje nabaviti kalupe?

Liker odličan, nema zamjerke.Može se jedino cjedit više puta da baš nebudu grudice al inače meni je ispao jako fino-božićno :) 

Vafle sam pravila i jaaaako su fine, ali su me strašno namučile dok sam ih ispekla, jaaako su mi se lijepile, morala sam svaki put staviti ulja i premazati aparat i onda su tek počele se peći kako treba......lijep pozdrav....

Ovako je ispalo drugima