Moj profil

Loboda sa jajima (fritaja)

5 minuta
13

Volim samoniklo bilje. Fino je i nepravedno izgurano s naših jelovnika. Majčica priroda nam nudi sve što je potrebno, bez kupovine vitamina i raznih dodataka prehrani.

Volim samoniklo bilje. Fino je i nepravedno izgurano s naših jelovnika. Majčica priroda nam nudi sve što je potrebno, bez kupovine vitamina i raznih dodataka prehrani.

Sastojci

za
200 g lobode (listići)
1 kom manja kapulica
5 kom jaja
1 dl mlijeka

Priprema

1.

Lobodu operite, i stavite ju u malo kipuće vode na minutu, samo da malo uvene. Ocijedite ju i nasjeckajte na veličinu koja vam se sviđa.

2.

Kapulu nasjeckati na sitno i poprziti ju na ulju da malo povene. Jaja umutiti sa mlijekom u posebnoj posudi i posoliti.

3.

Na kapulu baciti lobodu, minuticu ju pržiti i onda zaliti jajima.

4.

Promiješati i pržiti ovisno do koje mekoće želite jaja. Ja ih volim skroz spečena :)

Posluživanje

Anka-1955 je “kriva” što sam se navukla na lobodu. I hvala joj na tome!!
Za one koji ne poznaju biljku ili ju ne mogu ubrati sami, a žele ju probati, postoji firma koja poštom dostavlja samoniklo bilje.
LOBODA neodoljivo podsjeća na špinat, pa se ne morate plašiti da se radi o nekom “egzotičnom” okusu.

  • Loboda(2)
  • JAJA(1)
  • Samoniklo bilje(1)

7

Evo Ana još jedan receptić:  krem juha od lobode.. A  držim ti fige na MC, 😁 gledam emisiju zbog tebe i Željane--iako sam se kasno uključila..Čestitam ti super si..  

hvala tebi na proširivanju jelovnika!! :)

Baš mi je drago da ti se dopala loboda pa sad imaš maštu divnu i za daljne recepte... Hvala ti što si se zauzela za lobodu i pronašla gdje se može nabavit... staviila sam sliku lobode nemreš vjerovat raste uz naš neboder (baš sam pokazivala susjedici zoja_giti) ali jedu se samo vršci to već znaš a na slici 2 vidiš kako cvijeta znači samo vrškovi i to je najbolja u 5 mjesecu…

Ovako je ispalo drugima