Moj profil

Losion protiv opadanja kose

672

Moja baka mi je dala ovaj recept kao provjeren i prirodan,veli da ga je prepisala davno,davno iz "neke" knjige od "nekog" travara i da je njenoj susjedi Anki pomogao… :-))).... meni je pomogao!

Moja baka mi je dala ovaj recept kao provjeren i prirodan,veli da ga je prepisala davno,davno iz "neke" knjige od "nekog" travara i da je njenoj susjedi Anki pomogao… :-))).... meni je pomogao!

Sastojci

Losion
15 jušnih žlica sitno isjeckanog lista koprive
5 jušnih žlica cvijeta kamilice

Priprema

1.

U 1, 2 L proključale vode staviti koprivu (ja sam koristila čaj od koprive)

2.

Ostaviti poklopljeno 2 sata izvan štednjaka

3.

Nakon 2 sata zagrijati vodu i koprivu; ali ne smije proključati.

4.

Maknuti lonac sa štednjaka ;dodati kamilicu( ja sam koristila sušeni cvijet),odmah poklopiti i ostaviti 2 sata.

5.

Potom procjediti ,te dodati vinski ocat.Dobro promjesati.

6.

Svako drugo vece mazati kosu losionom i malo izmasirati.

Posluživanje

Prije 3 god.jako mi je pocela padati kosa:čak su mi se napravili i visoki čelavi zalisci.Redovno sam odlazila kod nekoliko dermatologa, pa i van domovine,te uistinu koristila hrpu šampona,ampula,losiona,maski i popila kompletnu mjesecnu proizvodnju Hair od Natural Wealth-a,a sve po preporuci lijecnika,međutim kosa je i dalje padala,meni to jednostavno nije pomagalo.Prije 4 mj.sam otišla “plakati” baki sva ocajna od problema jer moje kose ima po cijelom stanu i u odjeci svih ukućana.Baka mi je našla recept u nekoj staroj bilježnici i ja sam si ga odmah napravila i pocela koristiti.Prvih 10 dana sam mazala svaku vece;uzela bi kozmetički tufer nakvasila ga losionom i mazala vlasiste-nisam kvasila kosu,samo lagano mazala vlasiste,nisam cak niti masirala.I svaki dan sam ali doslovce kada se sjetim ocistila režanj česnjaka,prepolovila ga i njime istrljala mjesta bez kose.Nakon mj dana kosa je vidno prestala padati,ubrzo sam sluzbeno bila odsutna od doma,a bez mogucnosti da ponesem to sa sobom,tako da sam prekinula kuru….sada sam si opet napravila,a kosa na mojim zaliscima je duga cca 3 cm.

  • Zdravlje(21)
  • Kozmetika(7)
  • Lek(6)
  • Lijek(4)
  • Losion(3)
  • Apoteka(3)
  • Antirecept(3)
  • Domaci-lijekovi(2)
  • Opadanje-kose(2)

189

Pohvalila bih i preporučila ovaj recept. Retko pišem komentare, ali verujem da bi ovo moglo pomoći još nekom kao meni. Ja sam ga našla u maju ili junu 2018 godine kad sam pretraživala sve dostupne recepte za zaustavljanje opadanja i oporavak kose. Bila sam usred masivnog gubitka kose (iz nepoznatog razloga, verovatno kao posledica relativno teške i dugotrajne respiratorne infekcije koju sam vukla tog proleća) i čim sam pročitala recept napravila sam ga jer su svi sastojci u njemu dobro znani u nezi kose. Primenjivala sam ga 3-4 meseca intenzivno. Treba reći da se ništa ne dešava "preko noći", ali nakon upornog negovanja kose DA. Zaista da. Opadanje je stalo i kosa je počela da se oporavlja. Svi koji su imali problema sa kosom znaju da oporavak traje gotovo dve godine. Tek ove godine vratila se u stanje "pre "... U stvari, došla je čak i u mnogo bolje stanje, gustina i "živost" kakvu ne pamtim već poslednjih desetak godina ...Tako da, preporučila bih ovaj losion iz sveg srca. Ima još nekoliko pojedinosti koje verovatno doprinose ozdravljenju, ali ovom losionu svakako mnogo dugujem. Hvala BMK 👋

Bibix ja sam ga cuvala u staklenoj boci u frizideru

kako se pripravljen losion čuva u nekoj staklenoj flaši, na tamnom mjestu? Hvala na odgovoru

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)