Moj profil

Macarons

50
Macarons

Znam da ih ima na ovim stranicama, i svi mi izgledaju fini... okušala se i ja, i jako sam zadovoljna! Jako puno posla s njima, i rekla sam- nikad više! Ali kad sam vidjela s kojim guštom gosti jedu i kako su planuli... predomislit ću se, sigurno!!!

Znam da ih ima na ovim stranicama, i svi mi izgledaju fini... okušala se i ja, i jako sam zadovoljna! Jako puno posla s njima, i rekla sam- nikad više! Ali kad sam vidjela s kojim guštom gosti jedu i kako su planuli... predomislit ću se, sigurno!!!

Sastojci

5 bjelanjaka
220 g blanširanih mljevenih badema
200 g šećera
150 g mljevenog šećera
ekstrakt po želji
Sastojci za kremu
300 g čokolade za kuhanje
3,5 d vrhnja za šlag

Priprema

1.

Odvojiti bjelanjke od žumanjaka te bjelanjke čuvati  pokrivene u staklenoj posudi

2 – 3 dana.

Blanširane bademe samljeti i pomiješati s mljevenim šećerom. Smjesu pulsirati (kako bademi ne bi pustili masnoću) u multipraktiku. Dobiveno brašno prosijati da bi se izdvojili krupniji dijelovi.

2.

Bjelanjke sobne temperature (izvaditi ih iz hladnjaka minimalno 3 sata prije pripreme) mutiti mikserom, postupno dodavati šećer, žlicu po žlicu.

Snijegu od bjelanjaka dodati bademe i miješati kuhačom kao da smjesu preklapate.

Smjesu podijeliti i po želji umiješati ekstrakt ili prehrambenu boju.

3.

Smjesa ne smije biti prečvrsta. Ukoliko se miješa prekratko, smjesa ostane čvrsta; ukoliko se predugo miješa, smjesa je prerijetka. Prava gustoća smjese je kad smjesa s kuhače pada u gustom mlazu, ne smije ostati na kuhači kao čvrsti snijeg od bjelanjaka.

4.

Pripremljenu smjesu staviti u slastičarsku vrećicu s okruglim nastavkom i raditi  hrpice na masnom papiru. Pekač s hrpicama malo lupkati po stolu kako bi zrak izišao iz njih.

Ostaviti stajati 60 minuta te peći u pećnici zagrijanoj na 150 ˚C oko 13 minuta.

Hladne kekse lijepiti čokoladnom kremom.

5.

Krema

Čokoladu i vrhnje topiti na pari. Hladnu kremu čuvati u hladnjaku 2 – 3 sata te ju umutiti mikserom.

6.

Još jedna fotkica..

Savjet: ja radim ovu količinu, doista je jako izdašna, i pečem u dvije pećnice. Možda je bolje sastojke smanjiti pa raditi s 3 jaj. Ostale sastojke proporcionalno smanjiti. 

  • Desert(1)
  • Party-food-slatko(1)
  • Macarons(1)
  • Bjelanjci(1)
  • Čokoladna krema(1)
  • M-macarons-kolaci(1)
  • Jaojam-is(1)
  • Kolaci-sitni-makarons(1)
  • French-food(1)

11

Kako sam te ocijenila!!!???? Štreber... Radim ih opet za 1.7. tako da ću utvrditi gradivo... problem je s bjelanjcima... ako je vlaga znaju zezati... Jesu malo komplicirani, ali ne dam se... 

Ha,ha imas pravo Mirjana sve u jednom dahu,da takva sam...ha,ha nasmijala si me...e i ja ih zaobilazim ali eto probat cu,mozda budu i jestivi...❓😍

Hvala vam, cure!! 😍

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)