Moj profil

Mađarica by me

80

Postoji popriličan broj recepata sa naslovom mađarica. Ovaj recept je malo drugačiji od ostalih stoga sam odlučila objaviti ga.

Postoji popriličan broj recepata sa naslovom mađarica. Ovaj recept je malo drugačiji od ostalih stoga sam odlučila objaviti ga.

Sastojci

biskvitne kore
5 dkg masti
15 dkg šećera
3 cijela jaja
1/2 limuna naribati koricu
čokoladna glazura
10 dkg čokolade
4 žlice ulja
3 žlice margarina

Priprema

1.

Zamjesite tijesto od svih sastojaka za kore. Tijesto stavite na vagu i podjelite na 6 jednakih bublica za 6 kora.

2.

Svaku bublicu premjesite, razvaljajte na veličinu pleha i stavite peći s obrnute strane pleha. Ja uvijek radim u plehu od pečnice.

3.

Ponavljate postupak pod 2. za svih 6 kora.Jedna se peče dok drugu razvaljavate. Trebat će Vam oko 60 min za svih 6 kora.

4.

Pečete na 200 kratko. Kore Vam moraju ostati svijetle. Čim vidite da počinje na nekom djelu malo smeđiti, odmah vadite van. Stoga već za 3 min počnite viriti u pečnicu.

5.

Kada ispečete kore na vatru stavite 0, 85 l mlijeka za kremu. Dodajte rum, šećer, čokoladu. U 0, 15 l mlijeka stavite 6 žlica glatkog brašna i promješajte dobro da ne bude grudica.

6.

Kada zavrije mlijeko dodajte mlijeko sa brašnom i mješajte 2-3 min da se

7.

sve lijepo zgusne, a cijelo vrijeme mješate sa pjenačom. U malo prohlađenu kremu dodate 1/2 margarina.

8.

Sada prvu koru stavite u pleh i filajte sa kremom svaku koru dok sve ne potrošite. Zadnju koru po vrhu premažete čokoladnom glazurom

9.

Na malu vatru stavite ulje, gore čokoladu i pazite da vam ne provrije. Kada se otopi dodajte maslac, promješajte i premažite zadnju koru oduzgora. Kada se malo počinje stezati, prošarajte sa vilicom površinu i dobit ćete lijepe šare.

10.

p.s. Moj savjet je da izvažete prvo posudu u kojoj ćete kuhati kremu i onda stavite ponovno na vagu posudu sa kuhanom kremom i opet podjelite sa 5 kako bi Vam sve bilo jednako i naravno lijepo.

11.

U novoj izradi dodala sam u filu 2 žlice kakaoa, i zadnju koru oduzgora premazala filom, a po filu glazuru.

  • Madjarica(9)
  • Mađarica(5)
  • Kolači(3)
  • Kolači kremasti(1)
  • Slatka-pita-h(1)
  • Pita-madjarica(1)
  • Sa-da-ka(1)
  • Madarica-2(1)
  • Madjarica-sadaka(1)

50

 vrh i danas je ponovo pravim ❤️

Draga laFiamma, razlika je u nijansama gramaže, sastojaka i  okusu i tako stoji u uvodu 😇. Probala sam podosta mađarica, ali ova mi je i dalje na vrhu, kao i drugima koji je probaju. Lp,👋

molim Vas, u čemu je razlika ovog recepta za mađaricu od ostalih??

Ovako je ispalo drugima