Moj profil

Magične kuglice

35 minuta
54

Kako ja volim nešto brzo jednostavno i da ostavi dojam, otkrivam jednu slasticu koja će ZNAM svatkom ko je proba malo zatreperiti sva osjetila :)
Jadnostavnos je čar kuhanja i nemojte kvariti sa dodatcima :)

Kako ja volim nešto brzo jednostavno i da ostavi dojam, otkrivam jednu slasticu koja će ZNAM svatkom ko je proba malo zatreperiti sva osjetila :)
Jadnostavnos je čar kuhanja i nemojte kvariti sa dodatcima :)

Sastojci

za
smjesa
400 gr Kikiriki najobičniji prženi, slani
450 gr Corn flakes-a

Priprema

1.

rastopite čokoladu na pari

2.

U blender ( električni sjekač ) stavite kikiriki i meljite ga dok ne postane´ko maslac. Bolje je nego da kupujete kikiriki maslac.

3.

Pomješajte rastopljenu čokoladu i kikiriki maslac da dobijete jednu svjetlu masu. Ne dodajte nikakvog šečera.

4.

Corn flakes istucite u krpi na sitno , ali da ne postane prah.

5.

Umješajte corn flakes u smjesu i pričekajte da se ohladi toliko da ne peče za ruke.Žlicu kojom grabite smjesu namočite u vodu svaki puta kad uzimate smjesu. Namočite i ruke da ih oblikujete.

6.

Pripremite papirnate kalupiće ,one najmanje i formirane kuglice stavljajte u njih.

7.

Ohladite ih u hladnjaku i dobro ih sakrijte od radoznalaca.

Posluživanje

Ovo je slastica koja samo zove na još još još, a vjerujte radite to dok ste sami i da vas nitko ne ometa. Samo stavite na stol i gledajte efekte :)
Ovo je toliko dobro da to nesmijem raditi često jer bi se svatko zajeo u tom slatkom izazovu.Zato ni nemam aktualne slikice :)
Savjetujem da obavezno probate. Jednostavnos Vas samo mora natjerati da iskusite pogled iznenađenog konzumenata :)
PAZITE TO JE ENERGETSKA BOBMBA

  • Kuglice(2)
  • Kikiriki(2)
  • Sitni kolači(2)
  • KOLAČIĆI(2)
  • Keksići(2)
  • Nepečeni kolači(1)
  • Desert(1)
  • Bombice(1)
  • KOLAČI- SITNI(1)

20

ajme ovo je divno-moram isprobati! :)

Ja sam stavila samo čokoladu za kuhanje, sa puno kakao dijelova, jer mi je mlječna mnogo slatka. Zato su moje kuglice tamnije. Da li je nešto preslatko, to naravno zavisi od ukusa. Ja gdje god mogu smanjujem količinu šećera, jer ne volim da su mi kolači preslatki. Zato svuda umjesto mlječne stavim čokoladu za kuhanje. Što se tiče soli u kikirikiju, ona čak pojačava osjećaj slatkosti. Nedavno sam sa nekim razglabala ovu temu i zaključak je bio da kada ima soli u kolačima, dok ih jedemo, zbog soli se luči više pljuvačke, pa se i više šećera istopi. Kada ima puno slatke pluvačke, razlije se po cijelom jeziku i onda bolje osjetimo slatkost.

Hvala na odgovoru, mamaBo :o) Stavila sam točno toliko sastojaka koliko piše. Možda sam dio corn flakesa previše usitnila. Bili su hrskavi. Smjesa mi je ispala puno puno svijetlija od ove na slici, a korisitla točno one sastojke koji su navedeni. Boja mliječne čokolade. Ne vidim kako bi kuglice mogle biti preslatke, ne mogu biti slađe nego što je čokolada, a u kikirikiju ima soli…

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)