Moj profil

Mali savjeti za domaćinstvo

127

Opet sam nešto novo,zanimljivo i korisno saznala i evo da podjelim sa vama.

Opet sam nešto novo,zanimljivo i korisno saznala i evo da podjelim sa vama.

Sastojci

1 Dobra volja
2 Malo vremena

Priprema

1.

Kako da odstranite zalepljenu žvakaću sa odjeće :Stavite odjeću u vrećicu( ako imate sa zatvaračem, a može i u običnu koju samo zavežete) i ostavite je u zamrzivač 1 sat, žvakaća će se zamrznuti i stvrdnuti i lako ćete je izvadite plastičnim nožem ili prstima.

2.

Ako želite da odstranite rđu koja je nastala u kadi, uzmite 1/2 čaše soka od citrona i 1/2 čaše soli i izmešajte, sunđerčićem protrljajte i onda isplaknite vodom.

3.

Ako želite da imate lepo napisana slova i brojeve na torti, prvo nacrtajte sa čačkalicom i onda pišite sa kremom...brže i lakše će biti pisanje.

4.

Smanjite stres sa bademima i indijskim oraščićima.

Imaju puno magnezija koji djeluje na mozak pomirujuće kad ste pod stresom.Isto su bogati sa magneziumom i jogurt,maslac od kikirikija,zelene salate i začine.

5.

Smanjite krvni pritisak. Jedite više namirnica koje su bogate sa vitaminom C.

6.

Ako želite da imate sjajne cipele za nekoliko sekundi, namažite ih kremom za ruke i istrljajte mekanom krpom.

7.

Ako želite da očistite dno flaše sa talogom od vina ili vaznu sa uskim grlom, stavite unutra nekuhanu rižu, kašikicu detergenta i vode.Zatvorite rukom otvor i tresite gore dole i ceo talog i prašina će nestati.( to je u primeru da nemate četkicu za čiščenje flaša).

8.

Ako imate na zidovima rupe od bor mašinu ili od eksera , uzmite brašno i vodu i napravite gusto tjesto i napunite rupe.

9.

 Kad odmrzavate zamrznutu ribu ako želite da vam ne požuti i da sačuva boju, odmrzavajte je u mleko.Enzimi koje su u mleku ne dozvoljavaju da riba promjeni boju.

10.

Ako želite da imate mekano i sočno pečeno meso, napravite marinadu od jednakve količine skuhanog crnog čaja i goveđeg temeljca i ostavite da stoji nekoliko sati u frižider.

11.

Kako da naostrite škare ( makaze)

Presavijte 3 puta aluminiumsku foliju i secite makazama foliju 10 tak puta, isprobajte seći papir, ako nisu još ostre secite foliju dok se ne naostre.

12.

Da se vam ne izbrišu slova,isprljaju i natope etikete na flašicama od tabletama, pređite ih sa prozirnim lakom za nokte ( ovo posebno važi za zemlje u koje se dobiju tablete u flašicama).

13.

Ako vam djeca crtaju po zidovima sa kreonima i masnim bojicama ...kao voštanim bojama, uključite fen i sa vrućim zrakom pređite preko bojama dok se ne rastope, zatim mokrom krpom pređite preko.

14.

Kako da lako odstranite peteljke od jagoda :

Jagodu okrenite sa vrhom nadole, i slamicom probušite vrh i bušite nagore sa tim što kad probije slamica istovremeno i izvadi peteljku.

15.

Ogrebotine na nameštaju protrljajte sa očiščenim orasima i neće više biti toliko vidljive.

16.

Evo još jedan savjet za boje od kreona i voštanih boja nacrtanih na zidova,ekrana od kompjutera ili ekrana od TV-a, našpricajte sa sprejom WD-40 i izbrišite mokrom krpom.

17.

Posteljnine pospremite tako što složena posteljnina koja je za pokrivanje stavite u jastučnicu,tako se neće mješati sa drugom posteljninom i uvjek će biti na dohvatu ruke tako pospremljena.

18.

Da vam zvuk zvonjenja mobilnog telefona bio glasniji, stavite ga u keramičnu šaljicu.

19.

Plastičnu ambalažu od vlažnih maramica...upotrebite tako da stavite unutra rolnu od plastičnih vreća za smeće i izvlačite ih kao i vlažne maramice.

20.

Kako da pospremite plišane igračke za djecu...na zid u dečjoj sobi zalepite trak na ježek ( ne znam kako se kaže..onaj samoljepljivi kao na tenisice sa trakovima) i zalepite igračke na njemu.

21.

Ako ste u kući na podu izgubili neki sitni i sićušni predmet, na vrh cevke od usisivača stavite najlonsku čarapu, zategnite i zavežite elestikom i pri usisavanju će se predmet zalepiti za čarapu.

22.

Ako nemate stalak za muffine..onda u kapak od kutije od cipela ostrim skalperom zarezite križiće u veličini donjeg dela muffina i prstima pritisnite križiće i natuknite muffine, dobićete super stalak za muffine.

23.

Ako nemate kukuruz za kokice za u mikrovalovnoj pečnici koji je kupovni,ili ako ne želite da kokice radite u šerpu, onda zrna kukuruza nauljite i posolite i stavite i običnu papirnatu vrečicu koju ste zatvorili sa čačkalicama i namjestite vreme pečenja na 2,5 minuta i imate kokice iz mikrovalne pečnice.

24.

Aloje vera sirup nalijte u posudicama za led i zamrznite, kad bude smrznuto izvadite kockice i pospremite u vrečicu, dobro će vam doći za hlađenje opekotina.

25.

Kutije za jaja ..ove što su po 10 kom, odrežite im špicove i okrenite naopaćke, rupe da budu nagore, dobre su za čuvanje novogodišnjih lampiona.

  • Savjeti(9)
  • Soveti(2)
  • Korisno(2)
  • Korisni savjeti(1)
  • Soveti-tinav(1)
  • Savjeti-i-ideje(1)
  • Zanimljivo(1)
  • Saveti(1)

17

super savjeti kao i uvijek osim #18...mrzim cell phone tako da cesto neznam ni gdje se nalazi pa moram sa kucnog telefona da zovem sama sebe da ga pronadem😁

odlični savjeti!!!

ponekad nam savjeti dobro dođu da nas podjete na stvari koje smo zaboravili 😌

Ovako je ispalo drugima