Moj profil

"MAMA GRANOLA "

80 minuta
8

Ima raznoraznih dječjih doručaka, ali u svakome ima nešto od nepoželjnih sastojaka, pa evo jedan "domaći uradak" , a kako je to naredila mama od naše unučice, onda je i naziv adekvatan !

Ima raznoraznih dječjih doručaka, ali u svakome ima nešto od nepoželjnih sastojaka, pa evo jedan "domaći uradak" , a kako je to naredila mama od naše unučice, onda je i naziv adekvatan !

Sastojci

za
Šalice 4 Zobenh pahuljica
Žlica 4 Kokosovog brašna Podravka
Dkg. 10 Čoklade za kuhanje (usitniti u kockice)
Žlice 3 Ulja (po želji)
Šalice 1/2 Nektara od jabuka ( javorov sirup ili med )
Šalica 1 Sušenih jagoda (cvebe-grožđice ili brusnice)

Priprema

1.

Pripremite sastojke, zobene pahuljice...

2.

... pa još sastojaka i .....

3.

... još sastojaka, pa kad imaš sve sastojke...

4.

...  u posudu stavi sve sastojke osim sušenog voća, dobro promješaj i ....

5.

... stavi u pleh te ga stavi u zagrijanu pećnicu na 160 stupnjeva i peci 20 minuta .....

6.

... zatim izvadi pleh, ugasi pećnicu i  stavi na pleh sušeno voće ta vrati natrag u pećnicu, ali vrata ostavite otvorena i neka se tako hladi 45 minuta. Zatim izvadite iz pećnice i kad se do kraja ohladi stavite u staklenku i koristite za doručke ili večera za djecu, a mogu to i odrasli papati.

3

Nisam vidjela sušene jagode (baš ću potražiti a mogla bih i osušiti kao chery rajčice.. no dodam zimi malo zamrznute i šumskog voća....i nisam znala da se to ovako zove....ali i ja radim ovako kad ih kupim  dodam svašta tako da ima i vitamina i minerala   evo link  i mi to godinama  koristimo...isto zapečemo u pećnici  i dodam svega pomalo  evo ovako https://www.coolinarika.com/preview/recept/mueslimsli-dorucak/

Sve preporuke.. Moji uz palentu  ujutro koriste ovako muslije  i  sretna sam što i omladinci i Luka i Zara  usvojili zdrave navike doručka..  Pozdrav lipi dida Pinac...

Super stvar Ozi-bu, samo dali ima svih sastojaka kod nas. Ove sušene jagode su me oduševile ! Puse vama😍👋

Odlična mama granola.

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)