Moj profil

Manistra u foliji

26

ovaj recept imam već jako dugo i često ga pravimo..tako je jednostava, svi ga vole…dobra ideja za brzinski ručak, probajte jako je ukusno

ovaj recept imam već jako dugo i često ga pravimo..tako je jednostava, svi ga vole…dobra ideja za brzinski ručak, probajte jako je ukusno

Sastojci

za
25 dkg smrznutih repova škampa ili kozica
1-2 kom bijelog luka
timijan, peršun
20 dkg špageta ili linguinette

Priprema

1.

Prvo se stavi manistra kuhati, po želji neka duga i tanka, ja volim linguinette, to su one duge kao špagete a pljosnate, s tim da se skuha napola. Treba se pripaziti da se ne prekuha, jer će se poslije nastaviti kuhati kad se stavi peći.

2.

Uzeti veliki komad folije. Politi je obilato cijelu maslinovim uljem, na jednu polovicu staviti repove škampa (ima ih odličnih od leda) koje ne treba odlediti, samo posuti paprom.

3.

Bijeli luk narezati na listiće, te staviti po repovima (ja ga baš ne volim pa ja stavim samo jedan komad, a vi stavite koliko volite). Posuti timijanom i petrusimulom (ja nisam imala ovaj put ali je dobro i njega staviti).

4.

Napola skuhanu manistru procijediti i posložiti kao brdašce na sve to.

5.

Sad lagano preklopiti foliju preko prve polovice, čvrsto zatvoriti sve tri strane folije i prebaciti na neki pleh (sigurnosti radi da se nebi otvorilo) i staviti peći u zagrijanu pećicu na 200°C oko 15 min.

6.

Kad je gotovo razrežite foliju ali pazite da vas para ne opeče. Prebacite sve u zdjelu za serviranje sve skupa sa sokovima, tako da repovi sad budu po vrhu. Uživajte !

Posluživanje

Piše i da se stavlja sol, ja sam ga stavila pa mi je bilo malo preslano, valjda ovi naši repovi imaju dovoljno soli. Predlažem da se ne soli, možda samo malo, lako je poslije dodati sol ako nekome fali.

  • Tjestenina...(2)
  • MORSKO(1)
  • Kozice-paste(1)
  • Ručak(1)
  • Manistra(1)
  • Testenina(1)
  • Paste-kozice(1)

11

mosulu je s ovim jelom toliko oduševljena, nadam se da ćeš i ti, hvala ti na javljanju kisi ❤️

nakon zapečene manistre probat ću i ovu😁

hvala ti draga sivamise isprobaj nećeš požaliti :)

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)