Moj profil

MARGARIN

30

Potaknuta raspravom o štetnosti konzumiranja margarina za naše zdravlje, objavljujem ovaj recept, koji to nije, i dokumentiram ovom fotografijom.

Potaknuta raspravom o štetnosti konzumiranja margarina za naše zdravlje, objavljujem ovaj recept, koji to nije, i dokumentiram ovom fotografijom.

Sastojci

sobna temperatura ( od 25 do 30 C)
9 mjeseci

Priprema

1.

15.05 prošle godine radila sam fondan masu za ukrase za tortu (pamtim datum jer sam radila ukrase za rođendan 18.05.2010) u koju ide, pored ostalog i dvije žlice margarina, pa sam ga stog razloga i kupila. Margarin a ne maslac iz razloga kojeg bi voljela da svi znaju, a znat ćete ako pročitate link o satavu i štetnosti margarina, koji je postavila nbezik. Ukratko, margarin je toliko sličan plastici (dijeli ga samo jedna molekula od plastike) da ga neće jesti nikakvi kukci, muhe, mušice, plijesni niti drugi živi organizmi osim čovjeka, kod kojega izaziva razna teška, za život pogubna oboljenja.  

2.

Da uvjerim sebe i druge napravila sam pokus (to su radili mnogi znanstvenici koje sam čitala).

Nakon korištenja za fondan, ostavila sam ga poluotvorenog u jednoj prostoriji na temperaturi koja je inače u stanu. Zimi oko 20 a ljeti vjerojatno i iznad 30 C i rezultat vidite na slici. NEPROMIJENJEN  je. Bez plijesni, mirisa i bilo kakvih insekata. Držat ću ga i dalje da pokazujem svakome tko je zainteresiran. Zamislite samo maslac, šta se snjime dogodi ako samo par dana ostane na sonoj temperaturi... plijesni, užeglost itd.

Posluživanje

Zato, drage moje, dobro proučite bilo gdje o margarinu (samo ne kod proizvođača, jer oni imaju veliki interes da ga proizvode) i ako bar neka od vas prestane trovati sebe i svoje ukućane tom namirnicom već smo učinili mnogo. Hvala što ste me čitali.

Kako izgleda isti margarin 29.08.2011.: https://www.coolinarika.com/preview/slika/694755/

  • Margarin(2)
  • Stetno-margarin(1)
  • Jos-po-nesto(1)
  • Zdravlje(1)
  • Dobro je znati(1)
  • Savjeti(1)
  • Soveti(1)
  • ČLANCI(1)
  • Saveti(1)

44

I u mene je izbačen margarin, pa čak i sojino il suncokretovo uje. Vraćan se totalno tradiciji - bez problema pravin kolače sa maslinovin ujen, prhka tista sa mašću, kreme sa maslacen. Želatinu ne koristin - oli mora i kolač bit čvrst ka nika stvar🤢 U svemu ima kemije i ča moremo škivat, moremo , al ima i stvari koje ne moremo izbjeć npr. kruv - tu ima aditiva za dulju trajnost, crni kruv nije od crnog kruva itd. (provjereno, radila u toj branši) a to se jede svaki dan! Nažalost nisan u prilici imat svoje voće i povrće koje najviše volin i koristin, svoje meso, svoje domaće prerađevine, al trudin se kolko mogu zdravije jist. Ćer od prvega dana naučila svoje dite ne jist slatkiše i sve te smeće-grickalice...

Za sve je kriv profit koji puten reklama, nazovi članaka, reportaža i sl. prodaje nezdrave proizvode i još nan "peru" mozak. Tipičan primjer je časopis "Time" koji je 1984. pisao o štetnosti masnoća i onda je cila industrija krenula ka zamjenskin prrađevinama, "light" verzijama. Danas je dokazano da masnoće ne utiču na povećane loše kolesterole i "Times" sada kaže "Eat Butter"!

Sve pohvale za ovaj tekst.Cinjenica je da ne mozemo sve stetno uvek izbeci ali margarin je nesto bas bespotrebno.Cesto cujem opravdanja u smislu a kako napraviti posne Slavske kolace.Slazem sa sa njima da je izbor suzen,ali zato veoma kvalitetan.Posle iznosenja kolacica na slavsku trpezu,moji gosti prvo izvuku mob.telefone,slikaju a tek onda probaju.Mogu li na primer, marcipan,cokolada i dzem od malina biti losa kombinacija?

Vise puta sam citala o stetnosti margarina. Sve ste u pravu, ali, trebale bi da pricamo i o stetnosti mesa koje je "proizvedeno" na sumnjiv nacin. Zivotinje se hrane koncenratima sumnjivog sastava. Uzgajivaci po pravilu nisu toliko obrazovani da procitaju deklaraciju, a i sto bi, njih interesuje sto brzi prirast i sto veca zarada. Na prvom mestu mislim na pilece meso.

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)