Moj profil

Marmelada od pomorandže

90 minuta
28
Marmelada od pomorandže

Evo jednog recepta za kraj sezone. Divna je kada se namaže na tanko parče tosta a sjajna je i kao dodatak kolačima.

Evo jednog recepta za kraj sezone. Divna je kada se namaže na tanko parče tosta a sjajna je i kao dodatak kolačima.

Sastojci

800 g pomorandži (poželjno je da budu neprskane)
650 g šećera
800 ml vode

Priprema

1.

Pomorandže dobro oprati. U šerpu naliti 800 ml vode i kada proključa staviti cele pomorandže.

Kuvati tačno 15 minuta. Skloniti šerpu sa šporeta i ostaviti pomorandže da se prohlade u toj vodi u kojoj su se kuvale. Kada se prohlade, svaku pomorandžu preseći na pola i odstraniti semenke. Iseći pomorandže na što tanje šnite (ili ih samleti u blenderu ako volite ujednačenu smesu).

2.

U vodu u kojoj su se kuvale pomorandže dodajte šećer i isečene (ili samlevene) pomorandže. Vratite na šporet i kuvajte na umerenoj vatri 40 minuta do sat vremena uz često mešanje. Pred kraj izvadite kašičicom marmeladu na tacnu, sačekajte da se ohladi kako biste proverili da li se zgusnula. 

3.

U čiste, zagrejane, staklene tegle sipajte vruću marmeladu, sačekajte da se potpuno ohladi pa zatvorite.

  • Marmelada-od-narance(1)
  • Marmelada(1)
  • Pomorandze(1)
  • Marmelada-od-pomorandze(1)
  • Marmrlade(1)
  • Naranče(1)

10

Nadadjukic39, baš tako, ova marmelada je slatka sa notom prijatne gotčine. Ove godine je nisam pravila zbog pesticida kojina su prskane, a nemam mogućnost da nabavim neprskane. Zanima me koju ulogu ima zeolit, da li on eliminiše pesticide iz kore? Prošle godine se digla halabuka oko otrova kojima se prska južno voće pa se ne usiđujem da pravim marmeladu niti da je dajem deci.

Nadadjukic39, baš tako, ova marmelada je slatka sa notom prijatne gotčine. Ove godine je nisam pravila zbog pesticida kojina su prskane, a nemam mogućnost da nabavim neprskane. Zanima me koju ulogu ima zeolit, da li on eliminiše pesticide iz kore?

Prošle godine sam spremala a  pomorandze su odstajale cijelu noć vodi sa kašikom zeolita. Meni jde pekmez prijatno gorčio i ponoviću isti . pozdrav

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)