Moj profil

Meksička Salata

10 minuta
166

Meksička Salata sama po sebi mora biti barem malo ljuta jer ako nije odna to nije originalna prava Meksička salata :). Osobno sam probao njihovu originalnu kad sam bio u Meksiku i mogu reći da je bila a joj ljuta :)

Meksička Salata sama po sebi mora biti barem malo ljuta jer ako nije odna to nije originalna prava Meksička salata :). Osobno sam probao njihovu originalnu kad sam bio u Meksiku i mogu reći da je bila a joj ljuta :)

Sastojci

za
2 glavice Luka
3 kom. Crvene paprike
3 kom. Zelene paprike
1 kom. Mladog luka
100 g. Kukuruza
300 g. Crvenog graha
1 bočica Chili - Tabasco
Ulje i Ocat

Priprema

1.

Crvenu i zelenu papriku i luk narežite na manje trakice, možete i kockice. Mladi luk na male kolutiće. Mrkvu na manje kockice.

2.

Ostavite sa strane ... Idemo dalje :)i zelenu

3.

Crveni grah (uglavnom je najbolji crveni grah) ukoliko ste ga kupili gotovog, lagano ugrijte tako da bude topal, ne treba pretjerivati jer mu toplina služi samo da se začini što bolje prime. Kukuruz nije potrebno zagrijavati!

4.

Grah i kukuruz začinite sa chili - tabasco po želji tko kako voli. Kažu da papar NE IDE jer je samo CHILI dovoljan za ljutinu i prepoznatljiv okus ljutine no tko voli slobodno.

5.

Kada ste povrće narezali a grah i kukuruz začinili, vrijeme je da sve zajedno pomješamo.

6.

Povrće stavite prvo a nakon toga gore stavite grah i kukuruz koje ste prethodno začinili. Dodajte ulje i ocat. Dobro promješajte te probajte da vidite treba li još ljutine.

7.

Kada ste sve dobro izmješali i probali vrijeme je da salatu stavimo u hladnjak na najmanje 20-ak minuta. Kada je salata fino ohlađena vrijeme je za jelo! :)

8.

Napomena

9.

U salatu možete dodati još povrća po vlastitom izboru jer je sve onako rađeno kako tko voli.

Posluživanje

Salatu je prije posluživanja dobro ohladiti u hladnjaku na barem 20-ak minuta kako bi se poslužila hladna jer je kao takva najbolja za jesti.

  • Salata(3)
  • Salate(3)
  • Mexico(2)
  • Meksička(1)
  • Pasulj(1)
  • Za-sladju(1)
  • Meksicka-salata(1)
  • Kukuruz(1)
  • Meksiko(1)

7

Odlična salata,hvala na receptu !👍

Koliko ide sargarepe(mrkve),nije navedeno

Meni je ovo the best salata cak ovu kombinaciju samo bez octa i uja koristim kad pravim domaci gyiros .. Kako moji ukucani nisu navikli na ljuto pravim je i u toj verziji

Ovako je ispalo drugima