Moj profil

Mešani kukuruzni hleb

16

Od kada mi je komšinica otkrila tajnu ovakvog spremanja testa, ja svaki recept koristim da probam tako. I uvek sam baš zadovoljna. Ideja je iz knjige Naša najlepša peciva 1.

Od kada mi je komšinica otkrila tajnu ovakvog spremanja testa, ja svaki recept koristim da probam tako. I uvek sam baš zadovoljna. Ideja je iz knjige Naša najlepša peciva 1.

Sastojci

500 gr belog pšeničnog brašna tip 500
200 gr kukuruznog brašna
300 +100 ml tople vode
10 gr soli

Priprema

1.

U posudu u mašini za hleb sipajte prvo 300 ml tople vode, izmrvite kvasac, dodajte šećer, obe vrste brašna i so. Uključite mašinu na program za mešenje i pečenje testa. Dok mašina mesi obratite pažnju da li je svo brašno pokupljeno sa stranica posude i da li je potrebno da se doda još vode. Kod mene je bilo potrebno još 100 ml tople vode. Mašina radi 10 minuta, pa 20 minuta odmara, svira i onda dodajte semenke suncokreta, opet mesi 15 minuta i kada stane ostavite da testo u mašini naraste 20 minuta.

2.

Isključite mašinu, izvadite testo, premesite ga i stavite u okruglu tepsiju u kojoj će se peći, a koju ste podmazali i posuli s malo kukuruznog griza. Ostavite pokriveno da naraste 30 minuta.

3.

Uključite rernu na 200 stepeni. Nožem zaseći krug na sredini, a zatim od njega prema krajevima zasecati na rastojanju od po 2 cm. Posle 15 minuta, kada se rerna zgrejala, stavite da se hleb peče dok ne dobije lepu zlatnu boju.

4.

Kada je pečen, ostavite ga u tepsiji dok se malo ne prohladi, pa ga pokrijte krpom. Ohladiti još malo i poslužiti.

  • Masina-za-kruh(1)
  • Kukuruzno(1)
  • Kukuruzni-hleb(1)
  • Hleb(1)

9

recept je predivaN!!

Hvala na tako jednostavnom i vjerujem finom receptu. Isprobat ću ga ovaj vikend!

mislim da je mašina za hleb, stvarno super stvar, pruža mogućnosti ra razne kombinacije hleba.