Moj profil

Milka torta

40 minuta
33

ne peče se, a gotova za pola sata, idealna za klince

ne peče se, a gotova za pola sata, idealna za klince

Sastojci

200 g Petit Beurre ili Plazma keksa
1 litra mlijeka

Priprema

1.

1. U 200 mililitara mlijeka razmuti pudinge i šećer. Ostatak mlijeka prokuhaj na štednjaku, a potom mu dodaj razmućeni puding i šećer pa sve zajedno miješaj dok ne dobiješ gustu ujednačenu smjesu.

 2. Dobivenu smjesu podijeli na dva jednaka dijela. U jedan dio stavi mliječnu, a u drugi bijelu čokoladu i miješaj dok se čokolada ne istopi. Nakon toga obje smjese stavi na hlađenje. U međuvremenu izmiksaj slatko vrhnje te po četvrtinu dobivene smjese ubaci u smjesu s čokoladama.

3. U okrugli kalup za torte stavi foliju kojom ćeš prekriti cijeli kalup (i dno i sa strane) pa unutra izlij bijelu smjesu i pola tamne. Kako bi dobila karakteristične Milka 'fleke' posluži se žlicom i naizmjenično ulijevaj bijelu pa crnu smjesu. Na smjesu od pudinga dodaj ostatak slatkog vrhnja pa ostatak smjese od pudinga i mliječne čokolade.

4. Keks namoči u mlijeko i slaži ga po smjesi dok ne prekriješ cijelu površinu kalupa. Preko keksa stavi foliju pa tortu ubaci u hladnjak na nekoliko sati kako bi se stisnula. Nakon toga, izvadi je s hlađenja, skini zadnji sloj folije i na vrh stavi okrugli podložak za tortu kako bi je preokrenula. I tvoja Milka torta je spremna za kušanje!

Posluživanje

premda se navodi mliječna čokolada, ja sam koristila tamnu za kuhanje

  • Torti-nepeceni(1)
  • Fina torta(1)

2

Ajmeeeeeee fantazijaaa ❤

  Ama  e  kremastaaaa!!!!  a  brza  i  ne  se  pece!!!!!!🙂

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)