Moj profil

MOZDA ZNATE A MOZDA I NE!? DRUGI DIO

108

Jos jedan mali dijo savjeta, za one koji ne znaju. Tema ocat

Jos jedan mali dijo savjeta, za one koji ne znaju. Tema ocat

Sastojci

malo strpljenja sa nepravilnim pisanjem.

Priprema

1.

POZUTJELI NOKTI

Ako imate pozutjele nokte od stalnog lakiranja  ili neceg drugog.  Onda uradite ovo. U manju zdjelicu  pomjesati  3 kasike vode i  3 kasike bjelog octa. Staviti vrhove prstiju u mjesavinu i  gledajte vas omiljeni  program 15-20min. Ruke oprati i posusiti. Ako to ponovite par  dana vasi nokti ce ponovo imati prirodnu boju.

2.

LAK ZA NOKTE DUZE TRAJE

Lak za nokte duze  traje , ako prije lakiranja drzite vrhove prstiju 2 min,u mjesavini  od vode i octa.3 kasike vode 1 kasika octa.  Zatim obrisati i odma lakirati.

3.

Rezano cvijeće žive dulje ako u toplu vodu dodate 3 kasike octa i jednu kasiku secera, na litru vode

4.

NIKADA VISE SITI DUGMAD

Poznato vam, kupite kosolju, bluzu i u brzo se konac izvuce, ode dugme kvragu.  Da vam se to vise ne dogodi . Uzmite bezbojni  lak  za nokte i malkice stavite na konac od dugmeta. Nikada vise  sivenja  dugmadi,  izuziv da volite sivati dugmad   Ja cim kupim nesto novu,  odma to ucinim.

5.

VAZE I BOCE SA USKIM GRLOM

Mozete na ovaj nacin dobro ocistit. Sitno izdrobljinu ljusku od jajeta pomjesati sa jabukovim octom i sipati u flasu, to naj bulje uciniti sa lijevkom. Zatim jako muckati i sav talog na dnu vaze ili boce ce otici.  DRUGI NACIN  sa grubom soli,vodom i soctom. Muckati dok se prljavi talog ne ocisti.

6.

BRADAVICA NA NOGAMA I TJELU

Namociti koru od narandze u ocat. Ostaviti da stoji 24 sata i onda prati noge svaki dan u toj tekucini dok bradvice ne nestanu.  Ako imate bradavice na tjelu, onda odrezite komadic namocene nerandze u octu velicine bradavice. Precvrstiti i sa flasterom. Stavite preko noci. Ponavljajte to dok brdavica ne nestane.  Ovo je dobro  protiv gljivica  noktiju.  Samo ako imate gljivice noktiju morate 2 puta na dan nanijeti ocat  od jabuke sa stapicem za usi i to duze vrijeme.  Nokat izrasta ponovo normalno i zdravo.

7.

FLEKE OD FARBE ZA KOSU

Naprvite pasto sa birkarbonatom i bjelim octom. Nanesti krtko na tkaninu gdje je fleka. Zatim isperite sa hladnom vodom i onda u masinu na prenje.

8.

PROTIV STUCAVICE

Na kocku secera staviti pola male zlicise jabukovog octa ili limunovog soka, i usta stim.  Stucavica ce prestati. Kod mene fonzionira 100% 

Posluživanje

Ja se nadm da i ovdje ima nesto za vas.

  • Savjeti(9)
  • Korisni savjeti(4)
  • Saveti(3)
  • Bradavice(2)
  • Soveti(2)
  • Korisno(2)
  • Ideje-i-savjeti(1)
  • Dugmad-i-lak-za-nokte(1)
  • Moji-savjeti(1)

14

👍

🤗

Starno lepo od vas !!!

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)