Moj profil

Msemmen burek

72

Ovo je najlakši način kako doći do bureka,sa domaćim korama i bez svih onih razvlačenja velikih i tankih kora.Hrskave je kore i može se poslužiti kao predjelo ili kao glavno jelo.

Ovo je najlakši način kako doći do bureka,sa domaćim korama i bez svih onih razvlačenja velikih i tankih kora.Hrskave je kore i može se poslužiti kao predjelo ili kao glavno jelo.

Sastojci

fil
15o gr mljevevenog junećeg mesa
1 kom crvena svježa paprika
3 kom sušenog pomidora
listići ribanog parmezana
1 čajna žlica soli
250 ml mlake vode
100 gr margarina /maslaca
100 gr ulja

Priprema

1.

Otopiti maslac i ulje zajedno.

Kapulu i papriku nasjeckati na sitne kockice.

Na malo ulja i maslaca dinstati meso i povrće,posoliti i popapriti.

2.

Kad je gotovo,u ohlađeno dodati sjeckane sušene pomidore i naribati malo parmezana(može a i ne mora).Kad imam,ja nasjeckam 125 gr mozzarelle.

3.

Dok se meso i povrće dinstaju,zamijesiti tijesto.

Griz,brašno i sol promiješati pa zamijesiti tijesto sa mlakom vodom.Tijesto dobro izmiksati ili izraditi ručno oko 10 minuta.

4.

Navlažiti ruke maslacem,uzeti tijesto u jednu ruku te ga palcem i kažiprstom stinuti i otkinuti jednu lopticu.Premazati ju maslacem i odložiti na tanjur.Tako uraditi i sa ostalih 5 loptica.Pokriti pvc folijom i ostaviti ih da se odmaraju 30 minuta.

5.

Maslac držati na toplome da ostane u tekućem stanju.

6.

Nakon pola sata,staviti dvije žlice masti na podlogu.Uzeti prvu lopticu tijesta,staviti je na pomašćenu podlogu i dlanom ju spljoštiti.vrhovima prstiju tapkaj po tijestu i počni ga od sredine širiti prema rubovima.

7.

Svako malo namoči prste i dlan otopljenim maslacem i kao da masirate gladjenjem gurajte tijesto na sve strane.Ide veoma lako i nema mučenja oko razvlačenja.Raširite tijesto što više možete,ako pukne nije važno,neće se vidjeti kad se zarola.

8.

Staviti po 2 žlice nadjeva i zarolajte tijesto rukama.Dok prevrćete tijesto,stalno ga povlačite prema sebi pa će biti još tanje.Rolu saviti u puž.Tako napraviti sa svim lopticama.

9.

Ako želite peći po jedan burek onda masnim prstima pritisnuti tijesto i posuti malo griza.Tu,gornju stranu staviti u ugrijanu tavu s malo ulja.Gornju stranu posuti s malo griza i nakon 7-8 minuta okrenuti i peći isto toliko.

10.

Ako ćete peći u većoj tavi,onda smotani puž donjom stranom umočiti u griz(stavite u plitki tanjur jednu dobru šaku griza) i na papir za pečenje.Tako uraditi sa ostalim burecima.Svaki spljoštiti masnim prstima,posuti grizom i gornju stranu peći u ugrijanoj tavi.

11.

Ja sam pekla po tri točno 15 minuta.Ako ih ne spljoštite onda proces pečenja traje puno duže.

12.

Mi ih jedemo kao glavno jelo.Ponekad uz salatu od kapule i pečenih paprika,sa kiselim vrhnjem i jogurtom ili uz mladu kapulu i zelenu salatu.

  • Burek(3)
  • Piti(1)
  • Za-praviti(1)
  • Domace-kore(1)
  • Burek-iz-tave(1)
  • Bureci(1)
  • Cool-ideja(1)
  • Burek-domaci(1)
  • Pita-san(1)

22

Bome choki,baš ti zavidim...krasno si ga napravila i izgleda savršeno!👏👍Hvala ti puno...ljubaccccc😍

Vesna72*hvala puno!🤗I na puno lakši način doći do njega😍

Prefin burek.

Ovako je ispalo drugima