Moj profil

Mus ( Mousse ) od kikiriki putera i još nešto..........

5 minuta
52
Mus  ( Mousse ) od kikiriki putera i još nešto..........

Čokoladni mus,a nema čokolade, koji je veoma zdrav, jako brzo se napravi a još brže pojede. Zasladite se na prirodan način.

Čokoladni mus,a nema čokolade, koji je veoma zdrav, jako brzo se napravi a još brže pojede. Zasladite se na prirodan način.

Sastojci

za
50 g kakaoa
125 ml kikiriki putera + za preliv
125 ml maple ili agava sirup, med
65 ml mleko od badema ili kokosovo mleko, može i obično mleko
pavlaka od kokosovog mleka ili slatka pavlaka

Priprema

1.

U blender staviti banane isečene na nekoliko komada, "meso" od avokada, kikiriki puter ( ja sam koristila sa komadićima kikirikija ) kakao, zaslađivač po želji ( ja sam koristila javorov sirup, ali manje nego što je u receptu jer ne volim da je puno slatko ) i kokosovo mleko i sve  zajedno samleti dok ne dobijete gustu smesu. ( ako nemate kokosovo ili bademovo mleko, koristite obično kravlje mleko )

Po potrebi može se dodati još mleka,ako je pregusto, više kakaoa za više čokoladni ukus i više zaslađivača koji ćete koristiti, u slučaju da vam nije dovoljno slatko.

2.

Sipati u male čaše i prekriti direktno preko musa sa providnom folijom da se ne stvori korica. Staviti u frižider i ohladiti nekoliko sati ili preko noći.

3.

Pred služenje ukrasiti sa kokosovom pavlakom ( ja je nisam imala a nisam ni videla da li je ima u prodavnici, možda u prodavnici zdrave hrane i koristila sam slatku pavlaku ) i preliti sa kikiriki puterom koji nema komadiće kikirikija u sebi.

4.

Poslužiti.

Najbolje je poslužiti kad je sveže napravljeno, ali može stajati i nekoliko dana u frižideru. ( neće biti potpuno isto kao kad je svež )

  • Mousse(3)
  • Avokado(2)
  • MUS(1)
  • Kikiriki-puter(1)
  • Kikiri-puter(1)
  • Zdravo(1)

9

Jako dobro djeluje 😋

predobar desert😋

Hvala vam svima.Ana, u pravu si da može i sa urmama, originalni recept tro i kaže, i one su izuzetno dobre da se koriste. Topli pozdrav.

Ovako je ispalo drugima