Moj profil

NAJBRŽE PIROŠKE

30 minuta
190

gotove za tren!

gotove za tren!

Sastojci

za
sastojci
300 gr svježeg ili feta sira
2 dl jogurta
1 kašičica soli (ukoliko sir nije slan)
450-500 gr brašna
za prženje ulje

Priprema

1.

Izmrviti sir, dodati jaja, so i sve ostale sastojke. Zamijesiti tijesto srednje tvrdoće, razvaljati na pobrašnjenoj podlozi na prst debljine, pa sjeći na štapiće.

2.

Svaki štapić zarezati malo po sredini, pa pržiti u vrelom ulju, dok ne porumene sa obje strane.

Posluživanje

Poslužiti uz kiselo vrhnje,jogurt,salatu...

  • Piroške(4)
  • Svježi sir(1)
  • Mekike-ustipci-i-langosi(1)
  • Ustipci(1)
  • Piroske-od-sira(1)
  • Vecera(1)
  • Peciva(1)

19

Ne samo da su brze, nego su i mekane, fine, ma super. Dječaci su fino popapali, mislim da su pojeli čak i više od mene, a ja se nisam štedila. Ponavljat ćemo sigurno!

U početku,zaista,nisam obraćala pažnju! Dok,slučajno,nisam vidjela da se neka  "ozbiljna"gospođa-vrhunska kuharica vodi kao "autor" moje torte (pa da je bar naziv torte promijenila,sama je pripremila i uslikala😀)! A onda su mi prijateljice počele javljati gdje su sve prepoznale moje recepte sa slikama (više ni ne znam nazive svih blogova,a vrhunac je bio poznati kulinarski časopis u kojem se našlo parče mog kolačića,opet bez mog znanja...)! I to mi je prijateljica uslikala i poslala mailom,uz poruku: "Ovo mi je poznato! Da,da...upravo OVO parče sam nakon slikanja pojela kod tebe!😁" Na ostalim stranicama su se dosjetili ,da preko slike stave naziv stranice,pa je istu nemoguće kopirati i, sa nazivom jedne stranice, objaviti na drugoj...da bar to radi i coolinarka...Znam da sam i sama kriva...uvijek kratka sa vremenom,pa ne stignem se potpisati! Ali BUDEM! Meni je najvažnije da uvijek imam dokaz da sam isti recept,sa istom fotografijom negdje objavila prije tog, drugog "autora"!😁 Hvala puno AmraChurak,samantna,kajanis...

E pa stvarno bezobrazluk.....

Ovako je ispalo drugima