Moj profil

Njoki za juhu ili noklice za varivo

10 minuta
39

Recept je potpuno isti samo ako se radi sa bijelim grizom onda radimo njoke za juhicu, a ako umjesto griza stavimo oštro brašno onda radimo noklice za varivo od graška, mahuna i sl.

Recept je potpuno isti samo ako se radi sa bijelim grizom onda radimo njoke za juhicu, a ako umjesto griza stavimo oštro brašno onda radimo noklice za varivo od graška, mahuna i sl.

Sastojci

3-4 žlice bijelog griza ili oštrog brašna
malo soli

Priprema

1.

Razbiti jaje u šalicu, posoliti ga i izmućkati. Dodati ulje i opet razmutiti.

2.

Dodati griz ili brašno, ovisno da li trebamo njoke ili noklice. Smjesa mora biti žitka jer će se "napuhnuti".

3.

VAŽNO: ostaviti 10 minuta smjesu da stoji, jer će se griz i brašno napuhati i smjesa će biti puno gušća nego na početku. Gustoća smjese je slična gustoj smjesi za palačinke :)

4.

Njoke stavljati sa žlicom u vruću juhu, noklice u vruće varivo. Kuhati cca 10 min.

Ako se njoki počnu raspadati pri dodiru s juhom, dodati još griza.

5.

Ukoliko nakon 10 min smjesa ispadne gusta ko glet masa, dodati malo vode pa je razrjediti. Prerjetka smjesa se raspada u juhi ili varivu, pregusta pak napravi njoke tvrde ko loptice koje nemreš prepolovit žlicom :)

  • Noodles-is(1)

3

Uvijek radim po ovom receptu i svaki put su super!! Koristim brašno (4 žlice) i ne ostavljam da odstoji smjesa, odmah idu u proizvodnju

Nažalost još jedan loš i neprovjereni recept. Puno premalo griza i iako sam slijedila intuiciju i dodala još griza (5 žlica) noklice su se raspale i uništile juhu, dobila sam kašu bez ijednog komada noklice. NIKAKO se ne smije ostaviti da stoji 10 min i zgusne, jer je onda prerijetko kad se stavi u vodu. Smjesa mora biti gusta (ne pregusta) odmah kad se miješa i noklice idu odmah u juhu. Ovaj put sam u brzini vjerovala receptu i bacila juhu, zapravo pas se jako razveselio domaćoj kokošjoj juhi, pa mi ipak bilo drago zbog njega. 🙂

Hvala na objasnenju pripreme jer nije dovoljno dati samo mijere vec sitne finese na koje zaboravljamo a jako su bitne.Sad ce moje njoke biti napokon mekane :))

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)