Moj profil

Nocelattini

30 minuta
100

Maleni, zavodljivi čokoladni zalogajčići od tamne čokolade i mekanoga srca od fine mliječne kreme obogaćene orasima, bademima i lješnjacima, za trenutke slatkog uživanja

... za Nenu…

Maleni, zavodljivi čokoladni zalogajčići od tamne čokolade i mekanoga srca od fine mliječne kreme obogaćene orasima, bademima i lješnjacima, za trenutke slatkog uživanja

... za Nenu…

Sastojci

za čokolatine
2 žlice kremastog namaza Nocelattissima
1 žlica bijelog ruma
par kapi ulja
za izradu čokolatina
plastični ili silikonski kalup za kuglice za led
mala žlica
šprica za kremu
četkica

Priprema

1.

Tamnu čokoladu rastopite na pari. Neka ne bude jako vruća.

2.

Kalupe za led četkicom lagano premažite s par kapi ulja.

3.

Malom žlicom u svaku udubinu kalupa stavite malo čokolade, ne više od polovice udubine, pa zavtrite žlicom tako da se čokolada uhvati i na stijenkama. Na taj način će se čokolada ljepše razmazati i neće ostajati eventualni mjehurići zarobljenog zraka.

4.

Stavite zatim kalupe u hladnjak u odjeljak za led na par minuta da se čokolada brzo stvrdne.

5.

Pomiješajte Nocelattissimu s malo bijeloga ruma – ovaj dio možete izostaviti ako će čokolatine jesti i djeca! Time napunite špricu za ukrašavanje kolača.

6.

Malo kreme istisnite u svaku čokoladnu udubinu pazeći sa ne stavljate previše kreme – tek malo ispod ravnine ruba udubine.

7.

Ostatkom rastopljene čokolade zatvorite sasvim udubine pazeći da se preljeva po cijelome kalupu. Ako se to i desi, poravnajte površinu rubom lopatice ili nožićem, skidajući višak čokolade.

8.

Vratite u hladnjak da se čokolada sasvim stvrdne, a zatim lagano savijajući kalup, istresite iz kalupa. Ako želite, možete čokolatine pojedinačno zamotavati u komadić folije.
Čuvajte na hladnom mjestu.

Posluživanje

U trenucima kada poželite sasvim malo slatko zadovoljstvo samo za sebe ili kad taj trenutak uživanja želite podijeliti s dragom osobom.

  • Praline(4)
  • JEDNOSTAVNO(1)
  • Bombs(1)
  • Poslastica(1)
  • Bez-pecenja(1)
  • Coko-praline(1)
  • Kolaci-sitni-praline(1)
  • Čokoladno(1)
  • Mmmmnjam(1)

16

ovo je naprosto savršeno! 😍

hvala Nela! drago mi je što si pronašla zanimljivih stvari kod mene!

U pravu je Rea-Rea.Sto vise listam tvoje recepte sve vise nalazim one koji bi prijali mom nepcu ali ne stasu.Vec pravim raspored pravljenja djakonija po tvojim receptima.Ukus nam je vrlo slican ako ne i isti:):):)Divna si,samo nastavi da nas uveseljavas

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)