Moj profil

Paška - Pasha

30 minuta
21
Paška - Pasha

Ovaj se tradicionalni ruski specijalitet poslužuje za Uskrs. Za sve koji obožavaju kolače od sira ovo je odličan desert jednostavne pripreme.

Ovaj se tradicionalni ruski specijalitet poslužuje za Uskrs. Za sve koji obožavaju kolače od sira ovo je odličan desert jednostavne pripreme.

Sastojci

za
500 gr krem sira; skuta, mascarpone, ricotta, svježi k.sir
150 gr finog šećera
prirodni ekstrakt vanilije
300 gr miješanog kandiranog i ušećerenog voća

Priprema

1.

Tucite žumanjke, vaniliju i šećer na pari sve dok smjesa ne izblijedi i postane gusta. Pazite da vam voda ne ključa. Maknite zdjelu s pare i nastavite još par minuta tući da se smjesa ohladi. Zatim u nju postupno utucite krem-sir (moj izbor je skuta ali svatko svoj sir bira) i kiselo vrhnje. Dodajte kandirano voće i ušećerene korice limuna (ili arancine).

2.

Smjesu istresite u cjedilo obloženo muslinom, gazom i ostavite u zdjeli. Da biste omogućili da se sir ocijedi, smjesu prekrijte tanjurom i pritisnite čvrstim predmetom. Ostavite preko noći da se ohladi i iscijedi.

3.

Da biste oblikovali sir, smjesu čvrsto utisnite u kalup obložen gazom. Inače se ovaj desert radi u visokim, šupljikavim kalupima, ali umjesto toga pašku možete pripremiti u novoj opranoj lončanici. Ostavite smjesu u kalupu da se u njemu oblikuje i hladi sat, dva. Kad odlučite poslužiti desert, kalup prekrijte tanjurićem i okrenite ga. Kalup podignete a gazu jednostavno uklonite.

  • Tradicija(1)
  • Sir-s(1)

7

OVO JE FANTAZIJA...😉

Nešto novo, interesantno, a sigurno fino! Hvala na receptu!

;)))) 😃

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)