Moj profil

Prenošenje slike na torte

121

Kako da prenesete vama odgovarajuću sliku na tortu.

Kako da prenesete vama odgovarajuću sliku na tortu.

Sastojci

boje

Priprema

1.

Tortu sam prethodni dan premazala slatkom pavlakom.

Odaberete jednu sliku koju želite da koristite za ukrašavanje torte.Zatim je uveličate ili smanjite na dimenziju koju mislite da će vam odgovarati. Stavite papir za pečenje i precrtajte linije flomasterom.A možete je i ištampati.Kada ste gotovi, položite papir na neku tacnu tako da ona strana koja je sa flomasterom crtana bude okrenuta unutar prema tacni( znači nećete crtati čokoladom na flomaster) i zalepite malo krajeve papira selotejpom.

2.

Otopite čokoladu za kuvanje i ako imate umešajte malo crne boje.Sačekajte malo da se čokolada ohladi.Napunite poslastičarski špric čokoladom.Ja sam koristila br.2 nastavak. I kada se sa čokoladom može lepo raditi (ja radi provere, pre nego što počnem povučem nekoliko linija) počnemo sa izradom.Kada ste gotovi stavite u zamrzivač na 10 minuta.

3.

U međuvremenu izvadite tortu a posle i čokoladni crtež iz zamrzivača. Okrenete čokoladni deo crteža prema torti i uhvatite papir na oba kraja, izaberete mesto gde želite crtež, zatim sve odjednom spustite na tortu. Svugde gde imate čokoladne konture malkice je pritisnete u šlag,ali samo malo, jer tako nećete moći da odstranite papir od čokolade.Ja sam krenula polako sa povlačenjem papira od dole prema gore.

4.

Posle obojiti šlag bojama kojima želite i ispuniti delove zvezdastim nastavkom.

  • Dekoracija(2)
  • Dekoracije-za-tortu(1)
  • Crtanje-torti(1)
  • Ukrasuvanje(1)
  • Crtanje-po-torti(1)
  • Detski-torti(1)
  • Dekoracije(1)

13

Pa da,da mi je to pre neko rekao..😌šalim se,probala sam ja i to ali kada sam htela da premestim sa papira na tortu meni se polomilo.

SUPER JE I OVAKO.MADA SE MOŽE SVE URADITI NA TOM PAPIRU.SA FROSTING KREMOM U BOJI POPUNITI SLIKU STAVITI JE DA SE STISNE I SVE SKUPA SE LAKO SKIDA SA PAPIRA.IZADJE CIJELA SLIKA.

Hvala ti !

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)