Moj profil

Princes krofne – Profiterole

105
Princes krofne – Profiterole

Recept za princes krofne – profiterole je na glasu kao jedan od težih, mnogima nikako ne uspjevaju, ispadaju im tanke ili se napuhnu, pa se otpuhnu. Prenosim vam detaljan recept. Treba vam svega pola sata za pripremu, kuhanje, miksanje, istiskivanje i pranje suđa, odlično jelda?

Recept za princes krofne – profiterole je na glasu kao jedan od težih, mnogima nikako ne uspjevaju, ispadaju im tanke ili se napuhnu, pa se otpuhnu. Prenosim vam detaljan recept. Treba vam svega pola sata za pripremu, kuhanje, miksanje, istiskivanje i pranje suđa, odlično jelda?

Sastojci

Sastojci za 20-ak princes krafni
250 ml vode
125 ml ulja
prstohvat soli
250 ml jaja (otprilike 4 veća jaja)
Sastojci za kremu
Sastojci za ukrašavanje

Priprema

Priprema princes krafni
1.

Pećnicu upalite na 200 C. Tepsiju od pećnice obložite masnim papirom za pečenje.

2.

U lonac stavite vodu, ulje, sol i šećer. Izmješajte, stavite na vatru i zakuhajte.

3.

U međuvremenu si izvažite brašno i izmjerite jaja, treba vam 250 ml jaja, ukoliko imate 20 ml dolje ili gore, može proći. Računajte na 4 veća ili 5 manjih jaja. 

4.

Kada je zakuhalo, maknite s vatre i dodajte brašno. Dobro promiješajte i ostavite 2 minute da se prohladi.

5.

Kuhano tijesto premjestite u posudu miksera i krenite miksati, pritom postepeno dodavajući jaja na 2-3 puta. Izmiksajte kremu da dobijete lijepu homogenu smjesu.

6.

Vrećicu za ukrašavanje napunite smjesom, pritom odaberite bilo koji nastavak za istiskivanje.

7.

Princes krafne istiskujte da vam budu velike otprilike promjera 5 cm, ostavljajte malo mjesta među njima, one i kada narastu ako se spoje, neće se zaljepiti, pa ne brinite. Otprilike vam na tepsiju stane 5 redova po 4 princes krafne u svakom redu.

8.

Kako su vam sada na princezama ostali špicevi na vrhovima, njih utisnite pomoću žličice ili vodom navlaženog prsta, kako vam tijekom pečenja ti vrhovi nebi izgorili.

9.

Pecite ih oko 30-40 minuta, zavisno od pećnice. Trebaju dobiti lijepu rumenu boju. Nikako ne otvarajte vrata pećnice prvih 30 minuta.

Priprema kreme
1.

Kremu pripremite po uputama s vrećice.

Slaganje princes krafni
1.

Prerežite ih po pola, nafilajte kremom, po želji i istučenim šlagom, poklopite i pospite s malo šećera u prahu.

  • Princes-krafne(2)
  • Princes(1)
  • Pastry-cream-is(1)
  • Krafne-princes(1)
  • Princes-krofne(1)
  • Princez(1)
  • Princeze(1)

7

Nema smisla stavljati novi recept da bi napisala svoj dodatak ovom receptu pa ću to napraviti ovdije, nadam se da ne smeta. Evo ja već mislim šesti put radim po ovom receptu princeze i od prve su ispale kako spada 🙂 Kako ih često radim za goste izvorna veličina mi nije baš nešto ljudi često ne uzmu jer im je jedna "previše", počela sam ih nakon toga raditi sasvim male, veličine jednog griza, i od onda se tamane kao lude... Od ove smjese mi ispadne oko 200tinjak, nekad i više, na tepsiju ih slažem cca 7 x 10 i redovito bude oko 3 ture, kada su tako malene pečem ih cca 20ak minuta do rumene boje, kada su gotove ih prije punjenja (ako su tople i mekane) režem kuhinjskim škarama jer je lakše nego nožem, ako su se "posušile" ih režem nožem. Čak i ako se posuše, što se meni desilo jer sam ih punila drugi dan, ne treba brinuti jer ih doticaj s kremom ponovno omekani, tako da su 15 min nakon punjenja ponovo mekane kao duša :* 

Na kolik stupnjeva se pece? Hvala

Tijesto je odlično.Stavljala sam ga žličicom na lim, a drugi pit ću vrećicom. domaćih sitnijih jaja su bila  270 ml i tijesto nije bilo prerijetko nego taman 🙂 Sve ostalo sam napisala pod slikama 😁

Ovako je ispalo drugima