Moj profil

princez krafne koje uvijek uspiju

88

ovaj je recept star koliko i ja, nikad nisu zakazale i uvijek uspiju...

ovaj je recept star koliko i ja, nikad nisu zakazale i uvijek uspiju...

Sastojci

tijesto
1, 5 dl vode
1,5 dl ulja

Priprema

1.

u posudu stavi ulje i vodu i stavi kuhati na vatru dok ne zakipi. Kad zakipi dodaj brašno i još malo sve skupa prokuhati. Staviti da se potpuno ohladi.

2.

Nakon što se ohladilo dodavati jedno po jedno jaje. Jaja umiješati polako kuhačom dok smjesa ne bude jednolično izmiješana.  Ovog koraka se treba strogo držati da bi princeske uspjele.

3.

Kad je tijesto gotovo, stavite ga u vrečicu za kreme s većim otvorom ili sa žlicom radite male hrpice na plitkom protvanu s papirom za pečenje. Pravite razmak između hrpica jer princeze narastu. Temperatura 180 a vrijeme pečenja oko 25 minuta. Znat ćete da su pečene kad malo porumene i kad se na njima više ne budu vidjeli mali mjehurići. Treba paziti da se tijekom pečenja NE OTVARA paćnica, inače bi mogle splasnuti. Kad su pečene stavi hladiti.

krema
1.

sastojke za kremu umiješati sve zajedno i staviti kuhati na laganu vatru. Kad malo prokuha staviti hladiti pokriveno s folijom da se ne napravi korica.

2.

princeze s nožićem treba malo otvoriti pri vrhu i puniti kremom i po želji šlagom. Poklopiti vrhom princeze i posipati šećerom u prahu prosijanim kroz sito.

  • Princes-krofne(3)
  • Kolači kremasti(1)
  • Kolac-probati(1)
  • Princess-krafne(1)
  • Kolaci-ekleri(1)
  • Princez-krofne(1)

25

Čestitam!👍

Čestitam!

Čestitam na Receptu dana👍

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)