Moj profil

Priprema torte za Fondant, sa bilo kojom kremom

518

Ovu metodu koristim za torte koje zelim obloziti fondanom, sto znaci da mogu ovako bilo koju kremu staviti, bez da dodje u dodir sa kremom. Sa ovom metodom imam i lijepe rubove, sto je lijepo vidjeti, pogotovu kada se rade svadbene, krstene, ma bilo koje torte..

Ovu metodu koristim za torte koje zelim obloziti fondanom, sto znaci da mogu ovako bilo koju kremu staviti, bez da dodje u dodir sa kremom. Sa ovom metodom imam i lijepe rubove, sto je lijepo vidjeti, pogotovu kada se rade svadbene, krstene, ma bilo koje torte..

Sastojci

Biskvit po zelji
krema po zelji
vremene i jos neke stvari koje vidite na slikama
butterkrema

Priprema

1.

Ispeci biskvit po izboru, ohladiti ga i staviti u zamrzivac za jedno sat vremene.

Kada je biskvit dobro prohladjen, uzati tanjur ili nesto drugo sto je za 1,5-2 cm manji od biskvita.

Stavite gore na biskvit (vidi sliku) i rezati sa ostrim nozem, ali tako da noz drizite uspravno  i ravno. Da nebi rezali na koso. Znaci osjeci jedan obruc od biskvita.

2.

Pazljivo i polako obruc od biskvita dizati prema gore, ako  je tako naporno , moze  te ga rasjeci  na jednom mjesu i staviti ga na stranu.  Od srednjeg biskvita vodoravno isjeci na djelove…ovisno je od toga koliko vam je biskvit visok,  kod mene  je bilo 6 komada od kojih sam jedan, malo debje razala za dole (pod) a ove drugi su bili tanji.

3.

Sada stavimo najdeblji  dijo,to jest pod na pridvidjenu podlogu,  zatim osjeceni obruc od biskvita oko poda.

( pogledaj sliku)  Stavimo sa vanjsku stranu metalni obruc, radi stabilnosti, ravnog i  ljepseg izgleda.

4.

Sada stavljamo kremu po izboru, pa biskvit, pa opet krema i na kraju naj ravniji dijo biskvita. (gore)  Ja sam radila sa tri kore, jer sam htjela da bude vise kreme. Sa tri priostala biskvita sam napravila jos jednu malu torticu.

5.

U glavnom sve ukupno ne smije biti vislje od obruca biskvita. Pa vi sebi mozete rasporediti kako hocete,  u svakom slucaju ostaje viska biskvita, koje mozete ubotrebiti za nesto drugo.

6.

Kada savite zadnji i gornji dijo biskvita, ponovo stavite  nesto goro . nesto sto je ravno I sto ima tu velicinu da moze pasati unutra. ( Pogledaj sliku). Kod mene je poklopac od neke kutije, koji mi tacno pase.  Na sredu stvite nesto sto je jedno pola kg tesko. Zatim staviti tortu za par sati u hladnjak . 

7.

Sad je torta spremne za buter kremu ili ganache kremu

Tko bih rekao da je puna kreme. :-)

8.

Premazana sa butter kremom i spremna za fondant. Rezept je tu https://www.coolinarika.com/preview/recept/americka-butterkrema-frosting/

9.

Sa fondantom i spremna za dekoraciju.. sutra je mozete vidjeti u cjelom izdanju ;-)

https://www.coolinarika.com/preview/recept/fondant-za-mene-naj-bolji/

10.

Ova tortica je ostatak biskvita i kreme :-)

11.

NAPOKON GOTOVA :-)

12.

Moja prva Fondant torte

Posluživanje

Ovako ne morate brinuti dalice fondnt da se istopi, oako dodje u dodir sa kremom, sa kojom nebi smjijo doci. Dali zelite tortu sa sirom ,vocem, jogurtom, slagom ..nije vazno na ovaj nacin, mozete praviti svaku tortu.. SKORO  SVAKU

Zelim vam mnogo uspjeha u isprobavanju.

  • Dekoracija(10)
  • Dekoracije(7)
  • Savjeti(6)
  • Biskvit(5)
  • Fondan(5)
  • Fondant(4)
  • Ticino(2)
  • Torte(2)
  • Decor(1)

84

A da li bi mogla da iskoristim samo pocetnu koru bez redjanja korica sa filom jer mi treba lazna torta za sladak sto. Cisto kao dekoracija.. Inace su vam torte prelepe..

Svaka čast. Lijepo i nadasve korisno uputstvo

Svaka cast...

i svaki put kazem sljedeca torta ce biti na ovaj nacin ...ali nikako da kod pecenja kore ..kora mi ostane tako velika ..bez odbira koliko jaja ... daje tjesto za pozelit

Molim te posalji mi jedan dobar recept za koru za tortu ..da je idealan za jogurt kremu ili cokoladnu ..samo da naraste kora koliki je kalup ali da tako velika kora i ostane ..hvala

Ovako je ispalo drugima