Moj profil

Proljetni poriluk

20 minuta
3

Proljeće je¸ pravo vrijeme za zelenilo iz vrta ili poriluk¸ još kad je iz vrta mojih najmilijih pun je pogodak .....

Proljeće je¸ pravo vrijeme za zelenilo iz vrta ili poriluk¸ još kad je iz vrta mojih najmilijih pun je pogodak .....

Sastojci

5 žlica kuhane ječmene kaše
1 glavica crveni luk
komad celera¸ nariban
sol¸ mljeveni papar po ukusu
ulje¸ maslac
kim u zrnu
za prilog
1 konzerva mesnog narezka
cikla ukiseljena

Priprema

1.

Krenimo naravno sa sjeckanjem glavice crvenog luka¸ a što drugo. Nakon kratkog plakanja i par suza¸ idemo dalje sa porilukom¸ koji operite i narežite na manje komade. Naribajte očišćenu mrkvu i komad celera na trenicu i to onaj veći dio ili rezance. 

2.

Sve zajedno pržite na mješavini ulja i maslaca¸ dodajte sol i papar¸ malo kima u zrnu. Pri kraju dodajte nekoliko žlica kuhane ječmene kaše i sve još kratko popržite da se poveže. 

Ječmenu kašu isperite prije kuhanja¸ nalijte vodom i skuhajte. Kuhajte ju oko 20 - etak minuta

3.

Za prilog skuhajte jaja i još jedna mala sitnica.... nekako mi se učinilo da bih mogla dodati još nešto i onda se sjetim Podravkinog paketa koji sam nedavno dobila i u hladnjaku sam pronašla konzervu legedarnog mesnog nareska i odlučila dodati i njega "  neka se nađe "....

I onda se sjetim mame i kako ga je ona nekada davno spremala kada bi došla kući s posla. Izrezala bi ga i pohala¸ nisam to jela " sto godina "  baš bi mogla jednom opet isprobati.....

4.

Eto mog proljetnog poriluka¸ malo sjećanja i tako¸ nadam se da će vam se svidjeti..... hajde što čekate isprobajte¸ dobar vam tek!

5.

Kolaž

Posluživanje

Poslužite uz mesni narezak i tvrdo kuhana jaja¸ po želji uz salatu od ukiseljene cikle¸ dobar tek!

  • JEDNOSTAVNO(1)
  • Proljetni-poriluk(1)
  • Ječmena kaša(1)
  • Tvrdo-kuhana-jaja(1)
  • Crveni-luk(1)
  • Povrće -(1)
  • Prženje(1)
  • JAJA(1)
  • Ulje(1)

8

fataRI¸ da svakako nije baš onakav kao iz trg. centra¸ mislim po veličini barem¸ ali nije ničim tretiran i ima mnogo onog zelenog dijela¸ kojega u dućanu i ne bude. Ne znam da lii bi taj narezak sada onako mirisao¸ kao u ona vremena našeg djetinjstva¸ možda? Iz suncem obasjane ravnice šsljrm jedan veliki pozdrav na more!

Imala sam i ja poriluka u vrtu do nedavno, ali što kažeš, nije bilo baš kiše, pa i nije bio nešto napredan, ali je bio ukusan - domaći. Dobro ti je ovo jelo, a i moja je mama znala pohati mesni narezak - a on mirisaoooooo, baš, baš!

pupa znači progledo je ha ha..... progledo je i ovaj moj¸ ali u pozitivnijem smislu¸ iako i do sada nije baš izbjegavao povrće i žitarice.... znaš ono kad td nešto "strefi " počneš ispočetka.... pozz