Moj profil

PUDING OD AMARANT(H)A S JAGODAMA

8

Evo još jedan puding iz serije „tičja spiza“. Sve o njemu san već napisala u drugoj riceti. Ovi je lagašniji, mogu jist oni vegani ča ne jidu ništa od beštija su četri noge, a isto je dobar za one ča miridu struk.

Ajmo oma na ricetu jerbo niman vrimena za naširoko.

Evo još jedan puding iz serije „tičja spiza“. Sve o njemu san već napisala u drugoj riceti. Ovi je lagašniji, mogu jist oni vegani ča ne jidu ništa od beštija su četri noge, a isto je dobar za one ča miridu struk.

Ajmo oma na ricetu jerbo niman vrimena za naširoko.

Sastojci

amarant
cukar (šećer)
jagode
sok i žele od jagoda
jogurt (čvrsti)
po žeji - mliveni bajami
po žeji - integralni keksi od bajama (badema)

Priprema

1.

Jagode očistite, malo usitnite, cukar (osobe koje mire struk il, ne daj bože, cukar, neka pripaze kolko će ga metnut, i od viška katkad boli glava) prisut priko i ostavit po noći da puste jagode svoj sok. (Ovaj dil priskočite ako van je panika za slatkin. Ja san ovo ka počela spremat marmeladu, pa se pridomislila da ću pravit bazlamaču, al kako mi nešta ne bi posve kjaro, a odgovor na pitanje ni doša na vrime, ja san morala utrošit jagode vako il nako. Pa se opet pridomislila – ma ča ću ja čekat zimu - jerbo marmelada potpada pod zimnicu, mada danas svi oma navale ka da sutra neće svanit. Naravski, oni koji jemadu svoje jagode i ostalo voće, na tone tega nakuvaju. A to onda znači da jemaju i ostave, konobe, podrume, tavane, ča ja znan di to sve naturaju, al očito - ima se, mere se, fala dragon bogu! Znate onu štoriji o Nadalini i kad ono Oliver piva – ma ke piva, priča – kako se jaja mogu spremit na mali miljun način. E tako i ja duman ča sve spremit od amaranta. Ajde da ga ja opet provan, oni je prvi bia odličan, a i da spasin ove bidne jagode (znate ono moje čuveno - šteta bacit). Rečeno – učinjeno. Ocidila sok, kojega je bilo, od po kile jagoda, jedna bočica od dva deca. Tako ja činin „zimnicu“ o po kile, niman se di širit ja, atroke zimnica.)

Stavit kuvat jagode i cukar, pa iskackati su onin štapnin mikseron. U to oma stavit oprani amarant i kuvat dok se ne skuva. (E ovo mi je najdraže u ricetama kad napišu vako - dok se ne skuva, kolko brašna upije. Pa samo se dica napamet prave, a i to ne svi.)Taman će upit svu tekućinu i nabubrit lipo namistu želatine. (An, bravo, ovdi mi je taman misto za samoreklamu - moran se pofalit da iman, pored sviju ovi monada, i agar-agar, to je namistu želatine, koriste ga vege judi.)

2.

Na dno lipe čikare su visokon nogon (za prežencu) i tri invalidne stavite integralne keksiće od bajama.

Morete vi radit sami te kekse ako ste ono baš ebete, pa samo za ovu brzinsku gulozarijicu činit taku faturetu, i to još sad liti po zvizdanu...ma ja bi vas oma u ludaru smistila!!! Lipo kupite ka ja, unaprid, za „nek se nađe za nešta“. Morete stavit nike druge, ne moraju baš biti od bajama, pa još integralni, slobodno uzmite koje imate pri ruci, taman posla da morate činit đir do butige zarad ovega detaljića. A ne morate ništa. I boje van je! Zdravije. Manje kalorija. (Ovo pišen sad namirno male rečeničice jerbo je neko ronja da ne more safatat jednu moju rečenicu od puta, mora po tri puta i to polako : otić napit se vode, gricnut čagod, ćirnut opet nazad u rečenicu, pa ić popit tablet za živce, izmirit krvni tlak, pa opet drmnut drugi tablet - sad za tlak jer je, naravski, tlak do neba, čudin se - zašta...kaže - jer još vozi voz ovin bespućima rečenične neozbiljnosti, a vlak se vlači...ka će više kraj... upomoooć!).

One rečene kekse, koje AKO imate, prilijte pinku sokon od jagoda iz vaše zimnice. Ako imate kekse, vi sigurno imate i sok jer ste tip domaćice koja sama pravi svoju zimnicu. Ako nimate onda ste:

tip A – osoba  (to se ni ne more nazvat domaćicon) koja ne voli kuvat

tip B – osoba koja miri struk (domaćice nimaju kad za te monade, one kuvadu za veliku familiju i imadu sto drugi posli i briga)

tip C – mlada prezaposlena osoba koja je zapisala u i-pod, al se baterija potrošil

tip D – stara domaćica koja to ne zapisuje na bokun karte kad ide u butigu jerbo misli da još more pantit, ali je slučajno „priskočila“ tu stavku

Idemo mi daje. Ulijte malo vrućeg puding priko onega prokletog keksa ili priko ničega. Ako želite opet malo u ludaru, iz isti stopa pristavite kuvat vodu, pa u vrilu vodu ubacite bajame, prokuvajte koju minuticu, ne dugo jerbo vas čeka još posla. Procidite bajame i metnite u ladnu vodu da se oni šokiraju, a vi spasite opekotina. Onda lipo zrno po zrno gulite bajame od opne, to van je učas posla ako uzmete šaku bajama. Sad tako gole bajame, ka od majke rođene, al baš lipe, arijevske, pošaljite nakratko do pakla, u vrilu tavu i malo ih pržite na vatri usuvo. (Eto, sad više nisu arijevski, malo više romski. I suvi. Ka bure baruta.) Onda čekate dok se olade. Znan, znan, sve znan, vi ćete to vrime sigur utrošit za radit oni keks, pametno utrošeno vrime, svaka čast ! Ta nećete valjda na FB ! (Alooo, jel to itna pomoć? Iman slučaj za prijavit!) E sad kad su se bajami oladili ka mrci, a i vi se malo oladili spran oni keksa (kupiću ja sutra tri kile keksa za „nek se nađe za nešta“ !) metnite sve u mašinu za mlivenje orija i bajama, onu starinsku – to je prava stvar. Nipošto na brzinu u multipraktik,  oduzet će vrimena dok se sitite di je, pa dok ga izvadite, napravite mista na radnemu stolu, namontirate nože, upalite u struju, ako (ne daj bože) zapne koji bajam pa morate malo pročačkati...eee, jeste vidli sad da je boje mene slušat i mlit na ruke. (Neću napominjat da san ja u te i takve bajame dodala i tostirane  mlivene simenke od bundeve, suncokreta i lana koje su mi se taman našle pri ruci, a tribalo potrošit – to ne vaja dugo stajat jerbo se užegne. Ne, ponavljan, neću van to spominjat nikako. Vi svi stanite prin ove zagrade, ni u ludilu ne ulazit u nju i ne čitat, more se neko inficirat, pa poć opet onu igru: tavica – lađenje - keksi – mlivenje.) Sad kad ste svršili (ups!), pospite malo ti propržen mliveni bajam priko pudinga. Poslin dodajte još jedan red pudinga da bude ka na redove, a i ne morate, kako van drago (baš me pere Šekspir, jel da?). Ako ste u startu pritirali su količinon bajama (a lipo san rekla da je dosta šaka), a baš ste uporni u naumu da ništa ne ostavljate za sutra (ako morete potrošit danas), vi već vidite rozen-tortu u čaši, milje-folji rekli bi Talijanci. I imate prav, da znate. Samo nastavite tako daje! Vaši ukućani će van bit zafalni.

E sad, kad se ispotrošia puding, prilijte sa želeon od jagoda. Žele sigur imate u svojoj zimskoj kolekciji – ne čekajte zimu, ne čekajte ni sutra – oma to koristite, možda sutra ne svane, možda sutra ne dočekate, o bojoj budućnosti da ne govorin! Vi koji nimate spadate u gore navedene kategorije...kako koje kategorije, pa pisalo gore, vratite se malo unazad. Štaaa, lino van se vraćat?! Oćete da ponovin??... Ma dajte, molin vas (kako je govorila nekoć moćna gospoja), pa samo san se šalila, evo čaša vode. Dobro, nimate pa nimate, nije susvid svita. Koga nima, brez njeg se more, jel tako?

Sad metnite ...alo ekipa, pa čekajte, nije još kraj...staniteee!!! A joguuurt? A keksić u sriduuu??

Posluživanje

Jel tako da je bilo lako? Samo u dva čina.

  • Puding-jagoda(1)

8

ženo božija ,ismejah se od srca 👍

koji trud oko recepta - ma svaka cast, uzivala sam u svakom slovcetu

Zoro, pa to triba transpotirat u sefu, šifru javi kad isporuči na odredište💰

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)