Moj profil

Puterice

37

A šta reći, oduševljena, nestaju u trenu

A šta reći, oduševljena, nestaju u trenu

Sastojci

Za kvas
4 male žličice šećera
4 male žličice brašna
Ostali sastojci za tijesto
4 velike žlice ulja
150gr otopljenog maslaca
2 male žličice soli

Priprema

1.

U posudi u kojoj ćete mješati tijesto napravite kvas od navedanog. Ostaviti da odstoji 10 min. Maslac otopite i

dodajte mu 2 dcl mlijeka, pustite da se ohladi. U nadošli kvas dodajte dva razmućana jaja, 2 velike žlice šećera, 4 velike žlice ulja i ohlađeni maslac s mlijekom. Promiješajte sve sastojke. Brašnu dodajte 2 žličice soli i promiješajte. U tekuću smijesu dodajte pola brašna i dobro isklofajte ili izmutite kuhačom nekih dvije minute. Zatim dodajte ostatak brašna pazeći da vam ostane nekih 100 gr. Sad tijesto mijesite rukom nekih dvije minute i onda dodajte još preostalih 100 gr brašna i još lagano zamijesite. Tijesto će biti ljepljivo ali tako mora biti. Ne dodavajte više brašna. Pustite ga da odstoji 45 min.

2.

Nakon što je tijesto odstajalo još ga malo premijesite i podijelite na dva dijela. Ova količina je predviđena za dvije tepsije. Ako vam je puno prepolovite na početku navedene sastojke. Znači od jednog dijela tijesta treba vam ispasti odprilike 16 jednakih dijelova. Pobrašnite kuglicu i izvaljajte je na tanko duguljasto u oblik pravokutnika duljine dlana(16cm), a širine malo manje oko 12 cm. Donju polovicu kvadrata izrežite nožem na 5-6 traka. Sad zarolajte od gornjeg neizrezanog dijela prema donjem izrezaom u trake. Slažite u tepsiju na papir za pečenje. Ja sam pekla dvije tepsije, znači 32 komada, na svaku 16.

3.

Svaku premažite premazom od 2 velike žlice mlijeka i žumanjka i pustite da se diže još 30 min. Peći na 200 oko 15 min. Moja pećnica s ventilatorom jako peče pa sam pekla na 180, 13min.Vruće premažite uljem.

  • Kruh i pecivo(1)
  • Kifli(1)
  • Kiflice-slane(1)
  • Pecivo(1)
  • Bakeries(1)

10

2dcl mlijeka,2dcl vode ,4žlice ulja.

Kako sad 2dl ulja, a u sastojcima pise 4 kasike?

👍👏