Moj profil

Quesadillas

45 minuta
1.048

Quesadillas, meni jedno od dražiš mex jela, što je i sasvim logično ako se zna da sam luda za sirom, a one su ime dobile upravo zbog njega (queso=sir)! Mexico, Mexico!!

Quesadillas, meni jedno od dražiš mex jela, što je i sasvim logično ako se zna da sam luda za sirom, a one su ime dobile upravo zbog njega (queso=sir)! Mexico, Mexico!!

Sastojci

Za 8 trokutića
20 dag topivog sira po izboru
po ukusu svježih paprika različitih boja
1 manja glavica luka
2 režnja češnjaka
malo ulja ili maslaca
meksički začini po izboru ( chili paprika, kajenski papar i sl.)

Priprema

1.

Prijateljima obećani meksički ručak je danas bio na rasporedu (posljedice još osjećam, netko bi pomislio da sam trudna :D)! ...Predjelo: tortilla chips s umacima i quesadillas , glavno: chili con carne , desert: enchiladas de manzanas ..Pošto su meni quesadillas bile predjelo, nisam htjela raditi neki bogati nadjev, niti veliku količinu istih, pa neću ni filozofirati puno oko nadjeva, jer je, u principu bitan postupak priprave quesadilla…Kao nadjev se može koristiti bilo koja mješavina meksičkog povrća, mesa i slično koje su uobičajene za ostala meksička jela (kockice mesa različitih vrsta, paprike, kukuruz, grah, itd, itd). Ja sam ovaj put za nadjev pirjala papriku i šampinjone na luku i češnjaku i začinila da bude malo pikantno.

2.

Potrebne su za ovu količinu 4 obične tortilje. Pripremiti nadjev i naribati sir. Svaku tortilju premazati samo s jedne strane uljem ili rastopljenim maslacem. Zagrijati grill tavu ili nešto slično (može i obična ako nema druge) i položiti tortilju na tavu s namašćenom stranom prema dolje. Kada se malo stopli i opusti, rasporediti dosta sira, staviti nadjev (ne pretrpavati nadjevom jer bi quesadille trebale biti više-manje tanke) i rasporediti ravnomjerno još sira po vrhu, te staviti drugu tortilju tako da namašćena strana bude prema gore. Dobro pritisnuti gornju tortilju da sir poveže sve skupa i pustiti da se peče dok s donje strane lijepo ne porumeni, odnosno dok ne ostanu tragovi grill rešetki. Zatim pažljivo preokrenuti na drugu stranu (ako ste sve pravilno učinili, ne bi smjelo ništa previše ispadati jer sir sve povezuje). Peći dok ne porumeni, odložiti na tanjur i razrezati krug na 4 trokuta!!

3.

Napomena: Paziti da se ne pretrpa drugim nadjevom jer bi, u principu, quesadillas trebale biti punjene sirom ‘začinjenim’ nadjevom ;)). Meni je draži ovaj način pripreme, ali ako vam je lakše, umjesto da radite s 2 tortilje, možete rasporediti manje sira i nadjeva pa umjesto da stavljate gornju tortilju, u tom trenu preklopiti po pola tortilju koja se peče, pritisnuti je, popeći još malo s obje strane da se sve poveže i zatim prerezati na dva trokuta…Meni su draže ovako kad se režu na četiri (hehe, manje posla :D:D)! Nemojte stavljati nadjeve s umacima unutra jer sir neće moći sve povezati, umake možete servirati posebno. Brzo, a jako fino, hrskavo i sočno!!

4.

P.S. Ne zamjerite na slici, nije baš najbolje sve vidljivo, morala sam brzinski uslikati prije nego se sve razgrabi ;)))!!

  • Mexico(27)
  • Tortilje(26)
  • Mex(5)
  • Quesadillas(5)
  • Meksička(4)
  • Meksička kuhinja(4)
  • Meksiko(4)
  • Tortille(3)
  • Party(2)

74

Dobar dan. Ne mogu pronaci pripremu recepta, odnosno kliknem na pripremu, ali se nista ne dogodi. Moze li mi neko napisati recept? Hvala puno!

Super❤️

Isprobano, odlično!👋

Ovako je ispalo drugima