Moj profil

Raffaello korpice

30 minuta
171

Homemade verzija neodoljivih Raffaello kuglica.

Homemade verzija neodoljivih Raffaello kuglica.

Sastojci

35 jestivih korpica
50 g kokosove masti/ulja*
Oko 50 g (35 kom.) pečenih blanširanih badema
Malo kokosovog brašna za posipanje

Priprema

Jestive korpice su poput korneta ili oblatni. U Srbiji se mogu naći u pojedinim prodavnicama zdrave hrane. Zgodne su za pripremu različitih poslastica, a mogu se puniti i slanim punjenjima.
1.

Čokoladu otopiti na pari ili u mikrotalasnoj pećnici.

Kokosovo mleko zagrejati (ne mora proključati). Dodati kokosovu mast i mešati dok se ne otopi. U tankom mlazu dodavati otopljenoj čokoladi uz neprestano mešanje.

Ostaviti 15-ak minuta na sobnoj temperaturi da se prohladi. Dobije se gusta tečnost poput sosa.

Sipati u korpice do 3/4 visine. Utisnuti po jedan badem.

Posuti kokosovim brašnom i ostaviti u frižideru 2 - 3 sata da se stegne.

2.

Čuvati na tacni (nepoklopljene, jer bi korpice dosta omekšale) u frižideru ili u hladnoj prostoriji.

Napomene
1.

* Kokosova mast tj. kokosovo ulje se može zameniti margarinom. U tom slučaju treba dodati celoj smesi nekoliko kapi arome kokosa. Ja koristim ovo kokos ulje. U frižideru očvrsne poput voska, a na telesnoj temperaturi se pretvara u ulje. Nije ni slatko ni slano, a ima finu aromu kokosa.

2.

Za izradu ove glazure mogu se koristiti sledeće bele čokolade:

- bela kuvertura,

- čvršće bele čokolade za jelo izrađene od kakao putera (ja koristim Premia ili Delhaize - ima ih u Maxi supermarketima)

Za ovu glazuru nisu pogodne bele čokolade za jelo tipa Milka, Nestle i sl. Pokušala sam ih praviti i sa belom čokoladom za kuvanje Gracija, ali ne bude lepa glatka krema, već zrnasta.

3.

Ako ne možete nabaviti jestive korpice možete koristiti 1 list oblatne za rafaelo i jedan list za obične oblatne. U tom slučaju se u polulopte oblatne za rafaelo stavi po jedan badem, potom smesa od bele čokolade do vrha, poklopi se listom obične oblatne i sve zajedno okrene naopako tako da je rafaelo oblatna gore, a obična dole. Nešto poput Helgicinih oblatni. Može se preliti glazurom od bele čokolade i odmah posuti kokosovim brašnom. Seći kada se ohladi i stegne.

  • Kokos(8)
  • Sitni kolači(4)
  • Kosarice slatke(2)
  • Kolaci-nepeceni-sitni(1)
  • Rrrr(1)
  • Raffaello-kuglice(1)
  • Korpinja(1)
  • Raffaello-special(1)
  • Korpice-slatke(1)

31

Savrsenstvo, sve drugo sto bih rekla bilo bi suvisno👋

Divne,divne-predivne....svi su bili odusevljeni,hvala na receptu 👍👋

Ma ja sam znala da ce se one meni svideti... mislim kokosovo mleko, pa kokosovo ulje pa jos malo kokosa 😃...  ali nisam ocekivala da ce biti ovako kremasteeee 😍Ide dosta cokolade a opet mi nije puno sladak , e to je ono sto mene pored strukture punjenja i samog izgleda odusevljava kod ovog rafaela 👏 I ne samo mene , rcp sam podelila jos na slavi 😁 Meni jedan od tri najlepsa slavska kolaca ove god a mami i najlepsi 😁 Hvala ti puno hat na ovom rcp , videcemo se  mi jos u ovoj galeriji 😉 :*

Ovako je ispalo drugima