Moj profil

Ramen II (shoyu ramen)

5 minuta
15

Radna verzija japanske juhe broj 2. Svaki puta kad ću ga raditi objavit ću novu verziju recepta. Ramen je japanska juha koja se  sastoji od temeljca, umaka i dodataka. Nešto što je bio rođendanski poklon, postao je izazov.

Radna verzija japanske juhe broj 2. Svaki puta kad ću ga raditi objavit ću novu verziju recepta. Ramen je japanska juha koja se  sastoji od temeljca, umaka i dodataka. Nešto što je bio rođendanski poklon, postao je izazov.

Sastojci

za
TEMELJAC:
juneće kosti
svinjska potrbušina
1 luk
1 cijeli češnjak
nekoliko shiitake gljiva
3-4 mrkve
UMAK
teriyake umak 2-3 žlice po osobi
po ukusu đumbir

Priprema

1.

Pripremite veći lonac. Stavite kuhati kosti, meso, češnjak, luk, poriluk, mrkvu i đumbir. Shiitake gljive dodajte pri kraju kuhanja. Što duže kuhate to će biti ukusnije. Temeljac možete pripremiti i dan prije. Može stajati u frižideru 7 dana , mjesec dana u zamrzivaču.

2.

Nakon što je temeljac spreman priremite umak. Možete pripremiti svoj, a postoji i kupovni umak Teriyaki , marke Kikkoman. Dostupno u većim supermarketima. Ovaj puta sam u umak dodala još i šećera, malo cherry umaka jer nisam imala sake ni ocat od riže, malo mladoga luka i đumbira. Dio umaka iskoristite za to da još meso malo popržite na tavi. (Poslije sam gledala i čitala druge još recepte pa u sljedećem neću tako.)

3.

Rezance skuhajte odvojeno prema uputama na pakiranju. Trebaju vam rezanci za ramen.  Rezanci se ne kuhaju u temeljcu.

4.

Izvadite meso i gljive i narežite ih.

5.

Isjeckajte mladi luk na kolutiće.

6.

Skuhajte meko kuhano jaje. (Kuhati oko 7 do 8 min) Meni je malo pobjeglo pa nažalost na fotografiji vidite da nije meko kuhano jaje,  a to je jedna od važnijih sastavnica recepta. Pazite na to.

7.

Kad ste sve pripremili u duboki tanjur stavite soja umak, pa temeljac. Dodajte rezance, pa posložite meso, gljive, jaje prepolovite i stavite povrh svega. Dodajte mladog luka i pospite sa sezamom.

Posluživanje

Jelo se poslužuje vruće i vrelo po mogućnosti.

2

je, prvi je bio pileći i bio mi je malo ukusniji. a probala sam u zg fiftiju od svinjskog temeljca i sa svim "egzotičnim" dodacima. jako jako dobro. za sljedeći ću probati ponoviti taj okus 😉

Mora da je prefino...jednom se odlucim probati