Moj profil

Ramsteak na rikuli

30 minuta
266

Jela za koja smo recept donijeli iz konobe “Lucija” u Novom Vinodolskom, spoj je tradicionalne i moderne kuhinje – jednostavno je i ukusno.

Jela za koja smo recept donijeli iz konobe “Lucija” u Novom Vinodolskom, spoj je tradicionalne i moderne kuhinje – jednostavno je i ukusno.

Sastojci

za
4 ramsteaka, tj. goveđa odreska (oko 800 g)
150-200 g rikule
aceto balsamico ili vinski ocat
papar i sol po potrebi
1 žlica Vegete

Priprema

1.

Ramsteak u komadu premažite senfom, stavite u porculansku ili staklenu posudu, prelijte uljem i ostavite neka odstoji 2-3 dana.

2.

Prije pečenja meso narežite na 4 odreska. Svaki odrezak još zarežite, ali ne do kraja, pa rastvorite u obliku knjige.

3.

Ako je potrebno, malo ih potucite, pospite Vegetom s jedne i druge strane i još desetak minuta ostavite na ulju.

4.

Nakon toga odreske stavite na ugrijani roštilj i pecite 3-4 minute sa svake strane, već prema želji.

5.

Dok se odresci peku, pripremite salatu od rikule.

Posluživanje

Salatu začinite uljem i acetom balsamicom, razdijelite na tanjure, odozgo složite pečene odreske, popaprite i poslužite.

Savjet

Umjesto na roštilju, odreske možete peći i u odgovarajućoj tavi s debelim dnom, a aceto balsamico možete zamijeniti dobrim vinskim octom.

Kako biste isti učinak mariniranja dobili u kraćem roku, ramsteak narežite na odreske, premažite senfom, prelijte uljem i ostavite marinirati oko 2 sata.

  • GLAVNA JELA(86)
  • Meso(17)
  • Govedina(9)
  • JUNETINA(6)
  • Mesna-jela(3)
  • Roštilj(3)
  • Rikula(3)
  • JELA OD MESA(2)
  • MESNI RECEPTI(2)

6

Sve ste u pravu, kako god, super je a ja volim i ovako. Zbog soja sosa proces je ubrzan tako da dozvoljava iznenadnu pripremu.

Ramsteak u komadu, kako je navedeno u receptu, se marinira sa senfom, a ulje je konzervans koji sprječava da se meso u dodiru sa zrakom kvari i suši. Budući da ne znamo koliko je meso dugo odležalo kod mesara to je idealan način njegovog sazrijevanja. Ukoliko želite skratiti vrijeme mariniranja onda meso jednostavno narežite na odreske, premažite senfom i ostavite u ulju nekoliko sati ili preko noći.

2-3 dana???!!!! nije li to previse? dovoljno je preko noci, slazem se s tobom, beba! na isti nacin i bifteke radim, i obavezno- slabije peceno. 2-3 minute “na naglo” sa svake strane na rostilju. i pregrst postelje od rikule….mmmmm

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)